GuidePedia

0
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Μέσα στο Σαββατοκύριακο η ΑΓΚΥΡΑ επίσημα πληροφόρησε τους Αμερικανούς και Ισραηλινούς ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην ετήσια άσκηση “RELIABLE MERMAID”που διεξάγεται κάθε χρόνο από τις τρεις χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο. Αφορά την γνωστή άσκηση που διεξάγεται τα τελευταία 10 χρόνια και είναι ΕΡΕΥΝΑΣ-ΔΙΑΣΩΣΗΣ με συμμετοχή και εναέριων μέσων. Αμερικανοί και Ισραηλινοί θα πραγματοποιήσουν κανονικά την άσκηση τον άλλο μήνα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι ακυρώνουν συμμετοχή τους σε πολυεθνική άσκηση. Και το 2009 είχαν ακυρώσει την διεθνή άσκηση ΑΕΤΟΣ της ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ (αεροπορική με συμμετοχή ΗΠΑ-ΙΤΑΛΙΑΣ-ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ κα), λόγω των Ισραηλινών επιχειρήσεων στη ΓΑΖΑ. Όμως πέρυσι παρά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη ΓΑΖΑ η άσκηση ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΓΟΡΓΟΝΑ διεξήχθει κανονικά .Σε ορισμένες από τις ασκήσεις στο παρελθόν έλαβαν μέρος ως παρατηρητές και αξιωματικοί από την ΙΟΡΔΑΝΙΑ. Η ΑΓΚΥΡΑ υποστήριξε χθες ότι ακυρώνει τη συμμετοχή της στην άσκηση, λόγω της συμπεριφοράς του ΙΣΡΑΗΛ απέναντι στον στολίσκο για ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΑΖΑ.

Από τη ΜΑΔΡΙΤΗ ο Πρόεδρος τησ ΣΥΡΙΑΣ ΑΣΣΑΝΤ(μετά την επίσκεψη του σε ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΚΟΥΒΑ-ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ), χαρακτήρισε ως αποσταθεροποιητική τη ρήξη των σχέσεων ΙΣΡΑΗΛ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ κια πρόσθεσε ότο αυξάνονται καθημερινά οι πιθανότητες νέου πολέμου στην Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top