GuidePedia

0
Αποφεύγουν παρεμβάσεις κορυφαίοι «γαλάζιοι» και βουλευτές για να μη δημιουργήσουν εσωκομματικό θέμα εν όψει κάλπης
Την ανάγκη φιλοτιμία ποιούν τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη αλλά και οι βουλευτές της ΝΔ και αποφεύγουν συνειδητά, για να μη δημιουργήσουν εσωκομματικά ζητήματα λίγο πριν από τις ευρω-κάλπες, να σχολιάσουν την απόφαση - σοκ του πρωθυπουργού να «κλείσει» τη Βουλή έναν μήνα πριν από τις ευρωεκλογές.
«Πάνω στη μάχη θέλετε να βγάλετε διαφωνία», διερωτήθηκε ο Β. Μεϊμαράκης μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής. Η τοποθέτηση επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να πάρει αποστάσεις από την απόφαση του πρωθυπουργού να «κλείσει» τη Βουλή
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά και το Υπουργικό Συμβούλιο θυμίζουν «καζάνι που βράζει», καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαφωνούν και με την ουσία της απόφασης αλλά και με την όλη μεθόδευση. Κοινή άποψη των περισσότερων υπουργών είναι ότι το «λουκέτο στη Βουλή μέσα στη νύχτα» δημιουργεί στην κοινή γνώμη την αίσθηση ότι.... υπάρχει απόπειρα συγκάλυψης υποθέσεων διαφθοράς και προκαλεί πολλά και ποικίλα ερωτήματα.
Χαρακτηριστικά του κλίματος που επικρατεί στο «κυβερνητικό στρατόπεδο» είναι τα όσα είπε χθες, μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο κ. Β. Μεϊμαράκης. Σε συζήτηση που είχε με τους εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης περιορίστηκε να πει ότι «η απόφαση αυτή ήταν θέμα του πρωθυπουργού», ενώ σε ερώτηση για τους λόγους για τους οποίους δεν ενημερώθηκε, απάντησε:
«Αυτό είναι θέμα διαδικαστικό. Τι κάνετε τώρα; Πάνω στη μάχη θέλετε να βγάλετε διαφωνία», διερωτήθηκε. Η τοποθέτηση αυτή του υπουργού Εθνικής Αμυνας, αν και ήταν σε ήπιους τόνους, επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να πάρει αποστάσεις από τα όσα έγιναν την προηγουμένη Παρασκευή στη Βουλή.
Ο κ. Μεϊμαράκης αλλά και άλλοι υπουργοί και βουλευτές αποφεύγουν, ωστόσο, να ανεβάσουν τους τόνους, καθώς -όπως σημειώνουν- η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και δεν θέλουν να δημιουργήσουν εσωκομματικά προβλήματα. Αυτό εξηγεί εν πολλοίς και την επιλογή της πλειονότητας των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου να αποφεύγουν τις δημόσιες παρεμβάσεις ακριβώς για να μην τοποθετηθούν στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα το κλίμα δεν είναι πολύ διαφορετικό. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που συμμετέχουν σε δημόσιες συζητήσεις και όσοι το κάνουν, παραδέχονται ότι η απόφαση αυτή του κ. Καραμανλή προκαλεί πολλά ερωτήματα στους πολίτες.
Ο Π. Παναγιωτόπουλος
Ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξή του αργά το βράδυ της Δευτέρας (Alter), επεσήμανε ότι πράγματι υπάρχουν πλέον απορίες ακόμη και στην κομματική βάση της ΝΔ και η αίσθηση ότι κάτι έχει προκύψει και πήρε αυτήν την απόφαση ο κ. Καραμανλής.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Β. Αντώναρος, αφού επεσήμανε ότι ο κ. Καραμανλής έκανε χρήση του δικαιώματος που του δίνει το Σύνταγμα, απάντησε στον αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γ. Σούρλα και στους υπουργούς που είπαν ότι πληροφορήθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης το κλείσιμο της Βουλής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η απόφαση είναι απόφαση της εκτελεστικής εξουσίας. Αυτό προβλέπεται σαφώς από το Σύνταγμα».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top