GuidePedia

0


Για πιθανά αντίποινα σε ελληνικά πλοία ως απάντηση στη νηοψία που πραγματοποίησε η γερμανική φρεγάτα Αμβούργο στο τουρκικό φορτηγό πλοίο «Rosalin A» κάνει λόγο δημοσίευμα της Yeni Safak.

Στο νέο προκλητικό δημοσίευμα, σημειώνεται ότι ο τουρκικός στόλος τέθηκε σε κατάσταση επιφυλακής μετά την επιχείρηση IRINI, στο πλαίσιο της οποίας επιχειρήθηκε νηοψία σε τουρκικό πλοίο ανοιχτά της Λιβύης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το εμπάργκο όπλων τηρείται.

Το δημοσίευμα της Yeni Safak

«Επειδή ο διοικητής της ‘εισβολής’ ήταν Έλληνας, εξετάζεται το ενδεχόμενο των αντιποίνων σε ελληνικά πλοία στην ανατολική Μεσόγειο» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Σημειώνεται ότι χθες ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε λόγο για απάντηση της Τουρκίας «στο πεδίο της δράσης» αναφερόμενος στην επεισοδιακή έρευνα επί του τουρκικού πλοίου.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ανατολού», ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε «Θα δώσουμε απάντηση και στο πεδίο της δράσης, ενώ θα παρακολουθούμε και τις νομικές και πολιτικές διαδικασίες. Θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται. Αυτή είναι η εντολή του Προέδρου μας»

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top