GuidePedia

0


ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ «ΕΝΤΕΜΠΕ»
Σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν ζητάει από τις τουρκικές ΕΔ να απαγάγουν τους οκτώ Τούρκους φυγάδες στρατιωτικούς τους οποίους ο Άρειος Πάγος αρνήθηκε να εκδώσει παρομοιάζοντας μάλιστα την επιχείρηση με αυτή που είχαν κάνει οι Ισραηλινοί στο Εντέμπε της Ουγκάντα το 1976!

Ο Abdurrahman Dilipak αρθρογραφεί στην habervaktim.com και αναφερόμενος σε εκτενές άρθρο του για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που αρνούνται να εκδώσουν «γκιουλενιστές» που κατέφυγαν σε αυτές για να μην κινδυνέψει η ζωή τους από τις διώξεις και τις εκκαθαρίσεις του Ρ.Τ.Ερντογάν έκανε σαφή αναφορά στο Εντέμπε.

Ο Αbdurrahman Dilipak χρησιμοποίησε τα πρόσφατα περιστατικά Τούρκων φυγάδων (όχι μόνο των οκτώ), ολόκληρων οικογενειών που επιχειρούν να περάσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα για να περάσουν στην προστασία του ελληνικού κράτους για να παρουσιάσει την Αθήνα ως «καταφύγιο» τρομοκρατών .

Αυτό το έθιξαμε χθες όταν δύο ύποπτοι κατά τις τούρκικες αρχές- Γκιουλενιστές συνελήφθησαν μαζί με τις οικογένειές τους, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, όπως αναφέρουν οι αρχές ασφαλείας της γείτονος.

Οι δύο πρώην υπάλληλοι υπουργείων και οι οικογένειές τους, φαίνεται πως προσπαθούσαν να περάσουν στην Ελλάδα, τόνιζαν οι πηγές. Οι δύο οικογένειες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην περιοχή Μέριτς της βορειοδυτικής επαρχίας Εντίρν, καθώς προσπαθούσαν να βρουν μια βάρκα ώστε να περάσουν στην Ελλάδα

Το κείμενο της Daily Sabah, υπενθυμίζε όλως τυχαίως τους 8 Τούρκους φυγάδες στρατιωτικούς που αυτομόλησαν στην Ελλάδα και πως αυτοί δεν εκδόθηκαν στην Τουρκία, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Τώρα ο Αbdurrahman Dilipak επιχειρεί να εμφανίσει την Ελλάδα ως άντρο τρομοκρατίας και άρα όπως έγινε τότε στο Εντέμπε η Τουρκία νομιμοποιείται να κάνει μια «αποστολή» απαγωγών εντός του ελληνικού εδάφους.

Είναι επιβεβαίωση του pronews.gr που είχε αποκαλύψει πρώτο ότι θα παραμείνουν κρατούμενοι για τρεις ακόμη μήνες οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί στο πλαίσιο της διαδικασίας χορήγησης ασύλου μέχρι να βρεθεί ο προορισμός για τον οποίο θα αναχωρήσουν ώστε να μη τους βρουν οι τουρικές μυστικές υπηρεσίες.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας επικύρωσε την απόφαση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών κρίνοντας ότι «η ατομική συμπεριφορά των οκτώ συνιστά σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη και την εθνική ασφάλεια της χώρας».

Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι, μάλιστα, το γεγονός ότι το δικαστήριο στο σκεπτικό που διατύπωσε επικαλείται νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, στην οποία επισημαίνεται ότι η έννοια της εθνικής ασφάλειας «καλύπτει την εξωτερική και εσωτερική ασφάλεια του κάθε κράτους-μέλους και μπορεί να επηρεάζεται από την παρακώλυση της λειτουργίας των κρατικών θεσμών και βασικών δημοσίων υπηρεσιών, καθώς και από τον κίνδυνο σοβαρής διαταραχής των εξωτερικών σχέσεων ή της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών».

Είναι σαφές ότι το δικαστήριο αποφάσισε σκεπτόμενο κάποια προσπάθεια απαγωγής των κρατουμένων από την Άγκυρα.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top