GuidePedia

0

Το γεγονός αναφέρθηκε από τον τύπο της Φιλανδίας και το Υπουργείο άμυνας  και ομιλεί ΚΑΙ  ΓΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ της παγκόσμιας κατάστασης.
Η Φινλανδία ετοιμάζεται να «κινητοποιήσει» 900.000 εφέδρους , κάτι το οποίο αποτελεί μια πρωτόγνωρη πράξη για την φιλήσυχη  αυτή χώρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα svpressa.ru .
Η κυβέρνηση της χώρας αναφέρεται αρχικά σε  κινδύνους από την μετακίνηση ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα  της, αλλά μιλά και για κάτι άλλο . Οι Φινλανδοί πολιτικοί « μιλούν» ενθαρρύνοντας τους πολίτες  ότι πρέπει να είναι έτοιμοι για μια γενική  «στρατιωτική κινητοποίηση». Αυτό, τονίζεται από όλους τους αξιωματούχους τονίζοντας ότι απαιτείται εγρήγορση των πολιτών της χώρας οποιαδήποτε στιγμή. Με την αποστολή  ειδικών επιστολών του Υπουργείου Άμυνας προς τους Φινλανδούς άρρενες κάτω των 60 ετών,  τις οποίες έχουν λάβει  περίπου ένα εκατομμύριο άτομα μεταξύ των ηλικιών 18 και 60, δίδεται η προειδοποίηση για επικείμενη « στρατιωτική κινητοποίηση», αναφέρει ρωσική ιστοσελίδα  svpressa.ru .
Αυτήν την εβδομάδα στο γεγονός αυτό αναφέρθηκαν  σχεδόν όλες τις φιλοκυβερνητικές φινλανδικές εφημερίδες , ιδίως, η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα της χώρας Helsingin Sanomat .
Η εφημερίδα  προειδοποιεί τους πολίτες σχετικά με μια πιθανή κινητοποιήση «για στρατιωτικούς σκοπούς» και αρκετών χιλιάδων ιδιωτικών οχημάτων. Κατ “αρχάς,  η «κινητοποίηση» περιλαμβάνει οχήματα τα οποία δεν πρέπει να  είναι παλαιότερης τεχνολογίας από τα  4-5 έτη , με κίνηση στους εμπρός τροχούς και σε καλή κατάσταση. Προτεραιότητα δίνεται σε οχήματα  Land Rover,  Defender, ως «τα πιο αξιόπιστα σε δύσκολες οδικές συνθήκες». Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι της χώρας αναφέρουν ότι « ΕΑΝ οι ένοπλες δυνάμεις  της Φιλανδίας κηρύξουν  κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί  οποιοδήποτε αυτοκίνητο, απαιτηθεί» .
Από τους σχεδόν ένα εκατομμύριο Φινλανδούς εφέδρους που σχεδιάζεται   να κληθούν , περίπου μόνο το ένα  τρίτο θα λάβει λογικά   την κατάλληλη κοινοποίηση το αργότερο στις 4 Μαΐου.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, δημόσια τηλεόραση και  Διαδίκτυο , ξεκίνησε μια διαφημιστική εκστρατεία για να υπενθυμίσει στους Φιλανδούς ΤΗΝ  δύσκολη γεωπολιτική κατάσταση στον κόσμο, ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΝΤΑΣ  το καθήκον τους ως στρατιώτες, που πρέπει να πολεμήσουν για την χώρα τους », αναφέρει το δημοσίευμα .
Με την ευκαιρία, η Φινλανδία διαθέτει την μεγαλύτερη δύναμη Εφέδρων στρατιωτών ,η οποία αγγίζει περίπου τους 900.000 .
Σε μια επιστολή υπογεγραμμένη από τον Συνταγματάρχη του φιλανδικού στρατού,  Μ. Kalliomaa υπεύθυνου εκπροσώπου  στο Υπουργείο Άμυνας  για τις δημόσιες σχέσεις, οι κλήσεις των Εφέδρων , αναφέρουν την παραμικρή λεπτομέρεια για την κίνηση τους προς τις μονάδες εκστρατείας   . Αυτό που τονίζεται κυρίως από τα ΜΜΕ είναι η κατάσταση στα  ανατολικά της χώρας, δηλαδή στα ρωσο-φινλανδικά σύνορα.
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, Τι ακριβώς γνωρίζουν οι Φινλανδοί, το οποίο δεν γνωρίζουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι για την γεωπολιτική κατάσταση στην Ευρώπη; Γιατί ετοιμάζουν να καλέσουν περίπου  900.00 χιλιάδες Εφέδρους ;
Μόνο για την μετακίνηση ρωσικών δυνάμεων στα ανατολικά σύνορα της χώρας ή για κάτι άλλο πιο μεγάλο; ………γνωρίζει κάτι καλύτερα η φιλανδική κυβέρνηση;  πολλά τα ερωτήματα και καμία απάντηση.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top