GuidePedia

0

Οι πληροφορίες που θέλουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία να συνεργάζονται για τον τερματισμό της βίας στη Συρία αποκτούν όλο και περισσότερο υπόσταση. Αυτή τη φορά ήταν η γαλλική «Le Figaro» που κάνει λόγο για κοινό σχέδιο των δυο χωρών, το οποίο ανέλαβε να κοινοποιήσει στον Μπασάρ Αλ Άσαντ, ο μεσολαβητής της Αραβικής Λίγκας, Λαχντάρ Μπραχίμι.
Σύμφωνα με το σχέδιο, ο Άσαντ θα πρέπει να παραιτηθεί και η Συρία να κυβερνηθεί επί διετία από μια αντιπροσωπευτική κυβέρνηση που θα συμπεριλαμβάνει όλες τις πλευρές στη Συρία και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν προεδρικές εκλογές. Το σχέδιο φέρεται να απορρίφθηκε από τον Σύρο ηγέτη…

Την ίδια στιγμή, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διέψευσε διαρροές στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ότι έχει στείλει κομάντος στη Συρία, καθώς επίσης και ότι τα αντιαεροπορικά συστήματα ρωσικής προέλευσης του συριακού καθεστώτος τα λειτουργούν Ρώσοι ειδικοί… Τη Δευτέρα, ωστόσο, τα αποβατικά «Azov» και «Nikolai Filchenkov» από τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας αναχώρησαν από το Νοβοροσίσκ με προορισμό τον ρωσικό λιμένα Ταρτούς, όπου οι Ρώσοι διαθέτουν μικρή ναυτική βάση. Φέρονται να μεταφέρουν 300-500 κομάντος οι οποίοι θα έχουν στη διάθεσή τους ειδικά αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, από τον Βόσπορο και τα Δαρδανέλια θα περάσουν το διάστημα 26-27 Δεκεμβρίου για να συναντήσουν στη συνέχεια το καταδρομικό «Moskva» και το αντιτορπιλικό «Smetlivy» στο Αιγαίο, τα οποία βρέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά, προτού μεταβούν στο Ταρτούς. Εάν επαληθευθεί η μετάβασή τους στο λιμάνι της Συρίας, πιθανότατα θα ασχοληθούν με τη μεταφορά – απαγκίστρωση Ρώσων πολιτών που βρίσκονται στη Συρία.
Το ενδεχόμενο αυτό αποκτά υπόσταση, καθώς οι πρώτες αναφορές για τη χρήση χημικών όπλων έχουν αρχίσει ήδη να κυκλοφορούν…

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top