GuidePedia

0

Από το βράδυ του Σαββάτου στους δρόμους της κατεχόμενης Αμμοχώστου επικρατεί μεγάλη πολιτική ένταση. Κατά διαστήματα στους δρόμους της Αμμοχώστου εκτυλίσσονται εικόνες βίας και οι Γκρίζοι Λύκοι έρχονται αντιμέτωποι με τους Κούρδους έποικους.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου. Μετά την λήξη του τουρκικού ποδοσφαιρικού αγώνα Φενέρμπαχτσε - Γκαλατάσαραϊ, μια μικρή ομάδα Γκρίζων Λύκων αντάλλαξε «σκληρές κουβέντες» με μια ομάδα Κούρδων εποίκων. Η ένταση ανάμεσα στις δυο ομάδες, η οποία είχε ως σημείο εκκίνησης κάποια μικρή «ποδοσφαιρική» διαφορά, ξέφυγε από τον έλεγχο μέσα σε λίγες ώρες.

Την νύχτα του Σαββάτου, τα μέλη του Κινήματος των Γκρίζων Λύκων και οι Κούρδοι, οι οποίοι υποστηρίζουν το κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα στην Τουρκία, κατέβηκαν στον δρόμο και επιχείρησαν να λύσουν τις διαφορές τους με πολιτική βία.

Η ένταση και τα επεισόδια συνεχίστηκαν και έλαβαν διαστάσεις την Κυριακή. Οι Κούρδοι διαδηλωτές έκαψαν μια τουρκική σημαία και διαδήλωσαν με συνθήματα υπέρ του ΡΚΚ. Οι Γκρίζοι Λύκοι απάντησαν με «ένοπλη επίθεση» στην ομάδα των διαδηλωτών. Οι «δυνάμεις ασφαλείας» κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια για να θέσουν υπό έλεγχο την ένταση. Οι κάτοικοι της Αμμοχώστου παρακολούθησαν από τα παράθυρα των σπιτιών τους τις σκηνές βίας στους δρόμους, οι οποίες θύμιζαν άλλες εποχές.

Η ένταση ανάμεσα στους εθνικιστικές Τούρκους και Κούρδους εποίκους στα Κατεχόμενα έχει έρθει στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα και από την σκοπιά της τ/κ ηγεσίας τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Πριν από λίγο καιρό, ένταση επικράτησε και στο «Πανεπιστήμιο Εγγύς Ανατολής» και η τ/κ ηγεσία επέλεξε να «απελάσει» Κούρδους φοιτητές.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top