GuidePedia

0

Τις παραμονές της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (8-9 Δεκεμβρίου) ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ θα βρεθεί στη Γηραιά Ήπειρο όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμους πολιτικούς, ηγέτες και υπουργούς, λίγο πριν όλοι τους αναχωρήσουν για την κρίσιμη Σύνοδο στις Βρυξέλλες…
Όπως ανακοινώθηκε, ο Γκάιτνερ θα βρεθεί στην Ευρώπη το διάστημα 6-8 Δεκεμβρίου, δηλαδή την ερχόμενη Τρίτη, με το πρόγραμμα συναντήσεων και επαφών που έχει καταρτιστεί να εντυπωσιάζει: Οι συναντήσεις ξεκινούν από τη Φραγκφούρτη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ECB), Ιταλό τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι, και τον Γιενς Γουέιντμαν, πρόεδρο της γερμανικής Bundesbank.

Την ίδια μέρα (6 Δεκεμβρίου) θα αναχωρήσει για το Βερολίνο όπου θα συναντηθεί με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγανγκ Σόιμπλε. Την επόμενη ημέρα θα μεταβεί στη Γαλλίας όπου θα συναντήσει τον Νικολά Σαρκοζί και τον υπουργό Οικονομικών της χώρας Φρανσουά Μπαρουάν στο Παρίσι, ενώ αργότερα εντός της ημέρας θα δει τον νέο Ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι στη… Νότια Γαλλία και συγκεκριμένα στη Μασσαλία.
Η ευρωπαϊκή του περιπέτεια θα λήξει με τη μετάβαση στο Μιλάνο όπου θα συναντηθεί με τον νέο Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.
Τόσο το είδος των επαφών του Γκάιτνερ στην Ευρώπη, όσο και η χρονική συγκυρία της επίσκεψης, δίνουν την εντύπωση ότι κάτι έχει τεθεί υπό συζήτηση στο παρασκήνιο, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιδεικνύουν μεγάλο ζήλο είτε για να πειστούν οι Ευρωπαίοι να εγκρίνουν είτε να απορρίψουν αυτό που βρίσκεται «στο τραπέζι»…
Ίδωμεν…

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top