GuidePedia

0


Η ίδια σημείωσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα μπορούν να ανεφοδιάζουν αενάως ταυτόχρονα και την Ουκρανία και το Ισραήλ καθώς η επάρκεια σε υλικά φτάνει σε κρίσιμα επίπεδα

Για πιθανές ελλείψεις στα συστήματα Arrow 1 και Arrow 2 που αποτελούν δύο από τα βασικότερα όπλα του Ισραήλ κατά των βαλλιστικών πυραύλων κάνουν λόγο σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.

Επικαλούμενο τις απόψεις ειδικών και πρώην στρατιωτικών, το δημοσίευμα αναφέρει ότι το Ισραήλ δεν αποκλείεται σύντομα να βρεθεί στη θέση να πρέπει να διαλέξει ποιους στόχους θα προστατεύσει πρώτα.

Σύμφωνα με την πρώην αξιωματούχο άμυνας στις ΗΠΑ, Ντάνα Στρόουλ, σε περίπτωση που Ιράν και Χεζμπολάχ επιτεθούν ταυτόχρονα στο Ισραήλ, η αντιπυραυλική του ασπίδα μπορεί να μην τα καταφέρει.

Η ίδια σημείωσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα μπορούν να ανεφοδιάζουν αενάως ταυτόχρονα και την Ουκρανία και το Ισραήλ καθώς η επάρκεια σε υλικά φτάνει σε κρίσιμα επίπεδα.



Ενδεικτική της κατάστασης η δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της κρατικής Israel Aerospace Industries που παράγεια τους πυραύλους για το σύστημα Arrow, ότι δουλεύουν σε τριπλοβάρδιες προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες παραγωγής.

«Ορισμένες από τις γραμμές παραγωγής δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα. Στόχος μας να ανταποκριθούμε σε όλες μας τις υποχρεώσεις» δήλωσε στους Financial Times ο Μποάζ Λεβί.

Όπως εξήγησε ο χρόνος παραγωγής ενός τέτοιου πυραύλου «δεν είναι θέμα ημερών». «Δεν είναι μυστικό ότι πρέπει να αντικαταστήσουμε τα αποθέματά μας» πρόσθεσε.

Όπως υπενθυμίζεται στο δημοσίευμα, η αντιπυραυλική άμυνα του Ισραήλ αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα και μέχρι στιγμής έχει ανταποκριθεί επαρκώς στην αναχαίτιση drone και πυραύλων από το Ιράν και τους συμμάχους του.

Το σύστημα Iron Dome σταματάει τις μικρής εμβέλειας ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Γάζα, η «σφεντόνα του Δαβίδ» αναχαιτίζει πιο ισχυρές ρουκέτες από τον Λίβανο και το σύστημα Arrow καταρρίπτει βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.


Δημοσίευση σχολίου

 
Top