GuidePedia

0

Τις τελευταίες εβδομάδες ακούμε από διάφορους Ευρωπαίους επισήμους να επαναλαμβάνουν όλοι την ίδια φράση… «Χρειάζεται αποτελεσματικότερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ»… έτσι γενικώς και αορίστως, χωρίς να προτείνουν κάτι συγκεκριμένο, χωρίς να λένε πως θα μπορούσε να γίνει αυτό στη μέση της θάλασσας. Όπως βεβαίως καταλάβατε εννοούν εμάς όταν λένε κάτι τέτοιο.

Εμάς τους άχρηστους Έλληνες που δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα σύνορα μας. Όχι τους Τούρκους που στέλνουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες κατά χιλιάδες ημερησίως, αλλά εμάς.
Στους Τούρκους που δημιουργούν το πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη είναι όλοι με το σεις και με το σας… φοντανάκι δεν θα πάρετε; Μα πάρτε κάτι, έτσι για το καλό… και οι Τούρκοι απαντάνε: Ε αφού επιμένετε, να πάρουμε 3 δις ευρώ γιατί αυτό που μας ζητάτε έχει κάτι ψιλοέξοδα.

Τα παίρνουν οι Τούρκοι αλλά οι βάρκες συνεχίζουν να έρχονται με τον ίδιο ρυθμό και όταν τους ρωτάμε γιατί, απαντάνε «κάνουμε ό,τι μπορούμε». Κατά τους «φίλους» μας λοιπόν τους Ευρωπαίους λοιπόν, αφού οι Τούρκοι κάνουν ό,τι μπορούν, τότε πρέπει να φταίει η Ελλάδα, δεν εξηγείται αλλιώς, πρόκειται περί κοινής λογικής, δεν χρειάζεται να είσαι διάνοια για να το καταλάβεις αυτό.
Όταν λοιπόν έχουμε εγκλωβιστεί σε αυτή την Ευρώπη «της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης», η οποία σε όλα τα θέματα (προβλήματα) μας χρησιμοποιεί σαν σάκο του μποξ, ας ξυπνήσουμε και ας μην περιμένουμε τίποτε καλό από εκεί. Πώς να εξηγήσεις την εμμονή του ανεκδιήγητου Τσέχου προέδρου αλλιώς;

Η Ευρώπη που φανταστήκαμε ή ονειρευτήκαμε – με όλες τις στρεβλώσεις στη συλλογική μας σκέψη – δεν υπάρχει, ή αν ποτέ υπήρξε, έχει πεθάνει προ πολλού, τη σκότωσε ο ευρωπαϊκός εγωισμός… όχι ότι η αδυναμία μας να κάνουμε ακόμα και τα αυτονόητα μας βοηθάει ιδιαίτερα.

Δυστυχώς, στο σημείο που είμαστε εύκολες και απλές λύσεις για μας δεν υπάρχουν, είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα και όποιος λέει το αντίθετο, απλά δίνει παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top