GuidePedia

0
πρωτίστως απειλή παρά ως «παράγοντα πολιτιστικού πλούτου» βλέπει το 42% των Γάλλων το Ισλάμ σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στην χώρα. Αντίστοιχο περίπου (40%) είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων για το ίδιο θέμα στην Γερμανία. Τα αποτελέσματα των δύο δημοσκοπήσεων δημοσιεύτηκαν στην γαλλική εφημερίδα Le Monde.
Επιπλέον η πλειοψηφία των ερωτηθέντων και στις δύο χώρες, δήλωσε ότι οι Μουσουλμάνοι δεν έχουν ενσωματωθεί στις κοινωνίες στις οποίες βιώνουν.
Η απάντηση δόθηκε από το 68% των Γάλλων ερωτηθέντων και από το 75% των ερωτηθέντων στη Γερμανία. Εντυπωσιακά πάντως είναι τα αποτελέσματα όσον αφορά την κακή ενσωμάτωση των μουσουλμάνων στις δύο ευρωπαϊκές κοινωνίες. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 61% των Γάλλων και το 67% των Γερμανών πιστεύει ότι ως αιτία για αυτό το ζήτημα είναι «η άρνησή των μουσουλμάνων να ενσωματωθούν», ενώ 40% των ερωτηθέντων στη Γαλλία και το 34% στη Γερμανία πιστεύει ότι το θέμα είναι «οι μεγάλες πολιτιστικές διαφορές».
Για την ιστορία στη Γαλλία ζουν από πέντε έως έξι εκατομμύρια μουσουλμάνοι που αντιπροσωπεύουν το 9% του συνολικού πληθυσμού, οι οποίοι αποτελούν τη μεγαλύτερη μουσουλμανική κοινότητα στην Ευρώπη, ενώ στη Γερμανία υπάρχουν περί τα τέσσερα εκατομμύρια που αντιπροσωπεύουν το 5% του συνολικού πληθυσμού.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top