GuidePedia

0

Διαξιφισμοί

Του Κων/νου Φράγκου

Πλανώνται πλάνην οικτράν…



Οι μετριότητες, υπομετριότητες και ανθυπομετριότητες, που συναπαρτίζουν το Ελληνικό Πολιτικό και παραπολιτικό κόσμο, δεν έχουν το ανάστημα να θέσουν και να λύσουν ιστορικά προβλήματα. Ίσως να καταρρεύσουν ακόμη και στην περίπτωση που βρεθούν στην ανάγκη να διεξαγάγουν πόλεμο.

+Π. ΚΟΝΔΥΛΗΣ (Θεωρία Πολέμου 1995)Όσοι νομίζουν ότι μπορούν με υποχωρήσεις, φιλικές χειρονομίες, εκκλήσεις προς τους συμμάχους και Διεθνή Κοινότητα να κατευνάσουν τις άγριες επιθετικές προκλήσεις της Τουρκίας, να την λογικεύσουν.
Ο κ. Ερντογάν και ΣΙΑ έχουν αναλάβει ήδη τις αποφάσεις τους.
Προετοιμάζει ψυχολογικά, φανατίζει τις Τουρκικές Ε.Δ. και του Λαόντου για να τους οδηγήσει στην επέμβαση, της εισβολή, οποιασδήποτε κλίμακος έχει αυτός σχεδιάσει.
Έχει καταφέρεει να εξασφαλίσει την ανοχή ή ουδετερότητα φίλων και συμμάχων. Ο φοβερός Γεν. Γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Στόλτενμπεργκ μόλις προχθές, 12 Ιουνίου, το επανέλαβε «Είσθε δύο γειτονικές, συμμαχικές Χώρες, βρέστε τα». Αγνοώντας τις συνθήκες, συμφωνίες, Διεθνές Δίκαιο που παραβιάζονται ωμά.
Τα πράγματα κραυγάζουν. Ο κ. Ερντογάν επανέρχεται στην σουλτανική εποχή. Βαφτίζει ερευνητικό πλοίο με το όνομα του αιμοσταγούς Σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ!
Τις ορέξεις του ενθαρρύνουν οι Έλληνες πολιτικοί με τις μικρότητές τους. Αντί να βλέπουν με ορθάνοιχτα μάτια την απειλή εστίαζαν την προσοχή τους στις προσεχείς εκλογές, κυνηγούν τις ψήφους. Διορίζουν «αξιοποιούν» ασημαντικότητες, ανακηρύσσουν τον κ. Ε. Βενιζέλο ως την σημαντικότερη Ελληνική προσωπικότητα, σοφό, αυτοεκτιθέμενοι. Οι πολιτικές τους στα αμυντικά είναι εντελώς ερασιτεχνικές, θριαμβολογούν για το τι ισχύ θα έχουμε το 2030 και παραβλέπουν ότι το βασικό πρόβλημα, είναι ΣΗΜΕΡΑ. Αφήνουν ξένους να συμπεριφέρονται ως Στρατός Κατοχής, περιφρονούν τις Ε.Δ., πληγώνουν τους Στρατιωτικούς με τις αυθαιρεσίες στο ΝΙΜΤΣ.
Είμαστε μόνοι μας, ας το καταλάβουμε.
Αυτή είναι η ύστατη στιγμή, που ο κ. Πρωθυπουργός πρέπει να σημάνει γενική κινητοποίηση. Οι «αξιοποιήσεις», οι προσλήψεις, οι διορισμοί έπονται. SALUS POPULI ULTIMA LEX ESTO.

ΥΕΘΑ: Πληροφορίες, διαρροές, ενημέρωση, Emmental Λωζάνης

Οι Έλληνες όπως αντιμετωπίζουμε σήμερα την άμυνα μας


Βρισκόμαστε σε συλλογική αναζήτηση της ευθανασίας

Παν. Κονδύλης (Πόλεμος)

 
Το Πρωθυπουργικό Γραφείο, το Υπουργείο Άμυνας έχουν άλλο τρόπο και μέσα να διοχετεύουν ειδήσεις. Ενίοτε συμβαίνουν γεγονότα που δεν μπορούν να ελέγξουν και προσπαθούν να τα «πνίξουν». Μετά μιλάνε για διαρροές επιτελείων και ελβετικά τυριά με τρύπες.
Ας αναφερθώ όμως στα τελευταία γεγονότα που αφορούν στις αποστολές οπλισμού στην Ουκρανία και τις μεθοδεύσεις ανάθεσης προμηθειών πολεμικού υλικού από Γερμανία.
Το πρακτικό της σύσκεψης της 14-4-22 ΓΔΑΕΕ/KMW Rheinmetall (έγγραφο ΜΗ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ) έπρεπε να προκαλέσει την άμεση εκδήλωση έκπληξης και αγανάκτησης του Υπουργείου. Να το δώσει στη δημοσιότητα, επισήμως, από το Γρ. Τύπου του Υπουργείου, να στηλιτεύσει την γερμανική στάση, να κηρύξει persona non grata ένα ή δύο μέλη της Γερμανικής αντιπροσωπείας και, ταυτόχρονα, να τιμήσει με εύφημο μνεία τη στάση των Ελλήνων Αξιωματικών οι οποίοι υβρίσθησαν θρασύτατα και ιταμότατα.
Θυμίζουμε τις άθλιες ατάκες του κ. Συμβούλου της ΚΜW:Όλοι εδώ δουλεύετε για να πάρει το έργο η INTRACOM και έχω αποδείξεις γι’ αυτό.
Γνωρίζω ότι εδώ μέσα υπάρχουν ρουφιάνοι του Καρβουνόπουλου.
Γνωρίζω πολύ καλά για το αν υπάρχει πρόγραμμα αναβάθμισης ή όχι. Θα τα αναφέρω στην Ιεραρχία σας στον Υπουργό και τον Πρωθυπουργό!
Η Επιτροπή σας είναι αναξιόπιστη!

Το σπουδαιότερο σημείο όμως της επιθετικότητας υπήρξε:Απαραίτητη προϋπόθεση συμβιβασμού των δύο μερών σε παλαιότερες εκκρεμότητες (ΣΣ ένθα οι περισσότερες αφορούν την KMW) είναι η αναβάθμιση των αρμάτων LEO 2A4 (ΣΣ άσχετα αν είναι αναγκαία ή όχι). Είναι καθαρός εκβιασμός ή όχι.
Επιδίωξη της εταιρείας είναι η υπογραφή κοινού αποδέκτου κείμενου συμβιβασμού με όλα τα αναγκαία παραρτήματα ΤΩΡΑ.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Έλλην Ταξιάρχος, απάντησε, πολύ, σωστά. Θα το δείτε πιο κάτω
Αυτά είπαν και ελάλησαν οι Γερμανοί και απεχώρησαν οργισμένοι!
Εν τω μεταξύ παρενέβη, δι’ ερωτήσεως, στη Βουλή ο Σύριζα (κ.Γ. Τσίπρας) ο οποίος εστίασε την ενέργεια του στον εκβιασμό της KMW για τον εκσυγχρονισμό και των συμβιβασμό. Ουδόλως ενοχλήθηκε για τις ύβρεις που εδέχθηκαν Έλληνες αξιωματικοί.

Σταματώ εδώ και παραδίδω την γραφίδα στα ΝΕΑ (5-6) και στον δημοσιογράφο κ. Γ.Χ. Παπαχρήστο. (Αυτούσιο το κείμενο)

O Γερμανός Προφήτης

Γερμανοί: Ελάτε να συμβιβαστούμε για μερικά εκατομμύρια, αλλά θα μας δώσετε ένα πρόγραμμα δύο δισ. αν θέλετε να συμβιβαστούμε!

Προσέξτε, τώρα, την ακόμη καλύτερη συνέχεια. Ο πρόεδρος της Επιτροπής της ΓΔΑΕΕ είπε στους Γερμανούς συνομιλητές του ότι «δεν (γνωρίζει να) έχει εγκριθεί πρόγραμμα αναβάθμισης των αρμάτων Leopard από τα αρμόδια κατά τον νόμο όργανα» και ότι «η ανάθεση του προγράμματος αναβάθμισης δεν δύναται να αποφασισθεί από την επιτροπή, καθόσον αντίκειται στις προβλέψεις του Εθνικού Αμυντικού Σχεδιασμού και της κείμενης νομοθεσίας περί προμηθειών Αμυντικού Υλικού». Καθαρή θέση.

Τότε, κατά τον Γ. Τσίπρα, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του γερμανικού κολοσσού KMW, οργισμένος είπε μεταξύ άλλων στους Έλληνες αξιωματούχους: «Γνωρίζω πολύ καλά για το αν υπάρχει πρόγραμμα αναβάθμισης των αρμάτων ή όχι και αυτά που λέτε σαν επιτροπή θα τα αναφέρω άμεσα στην ιεραρχία σας, στον υπουργό (Παναγιωτόπουλο) και τον πρωθυπουργό σας».

Δεν γνωρίζω τι έγινε στη συνέχεια, αν δηλαδή ο τύπος αυτός συνάντησε τον υπουργό Αμυνας (φαντάζομαι ότι ο Ν.-Παναγιωτόπουλος Θα αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να δώσει μια απάντηση επ’ αυτού) ή τον Πρωθυπουργό (;!). Το γνωστό είναι ότι ενάμιση μήνα αργότερα, στις 30 Μαΐου, εντελώς «συμπωματικά» μία μέρα πριν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γερμανό καγκελάριο Σολτς, συνεδρίασε το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο και αποφάσισε την αναβάθμιση 183 αρμάτων μάχης τύπου Leopard! και την προμήθεια του TOMA LYNZ

Τι έχουμε εδώ; Έναν Γερμανό ο οποίος ξέρει καλύτερα από τους δικούς μας τι θα συμβεί στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (εν προκειμένω άλλα δύο δισ. για εξοπλιστικές δαπάνες) και τους Έλληνες καθ’ ύλην αρμοδίους επί του θέματος να έχουν μαύρα, κατάμαυρα, μεσάνυχτα – κατά κυριολεξία.

Οπότε μπορούμε με μεγάλη ευκολία να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι ο μπαγάσας ο Γερμανός το έπαιζε μάγκας στους δικούς μας διότι έχει κοντά του κάποιον με «κληρονομικό χάρισμα» ο οποίος μπορεί και προβλέπει με ακρίβεια δε «διαβάζοντας» τα άστρα, τον καφέ, τα χαρτιά, την παλάμη, τον (κακό μας τον) καιρό, τι θα αποφασίσει η ηγεσία της χώρας μας ενάμιση μήνα μετά. Ωραίο;

(Κατέληξα σε αυτό το συμπέρασμα διότι οτιδήποτε άλλο σκεφτούμε, κι εγώ κι εσείς, μοιραία είναι για εισαγγελέα…)Παράλληλα, όμως, «εργαζόταν» και ο καλώς πληροφορημένος ιστότοπος που έδινε λεπτομέρειες του εκσυγχρονισμού και μας πληροφορούσε ότι υπάρχει «παγκόσμιο οργασμός» για την αγορά LEO οπότε τα οφέλη που θα προκύψουν για την Ελλάδα, αν ιδρυθεί στη Β. Ελλάδα εργοστάσιο συναρμολόγησης LEO. Προϋπόθεση όμως, πάντοτε, να δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα για να λειτουργήσει η εγκατάσταση της KMW, ο εκσυγχρονισμός των Ελληνικών LEO (2 δις €) ο οποίος δεν είναι αναγκαίος, τώρα τουλάχιστον. Προηγούνται άλλες «καυτές» ανάγκες (ΣΣ έχω αναφέρει ποιες, κατ’ επανάληψη).

Ακόμα, σήμερα, μας πληροφορούν ότι επίκεινται οι λοιπές διαδικασίες για να οδηγηθεί το θέμα στον ΚΥΣΕΑ.

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος ομίλησε στη Βουλή (5 Ιουνίου), ανέφερε ότι υπάρχουν διαρροές απορρήτων πληροφοριών οι οποίες οφείλονται στους στρατιωτικούς. Νομίζω πως ατύχησε. Οι βαριές και κοστόζες πληροφορίες, όπως έδειξε η πράξη, διοχετεύονται όπου δει από το Υπουργείο ή το Μαξίμου χωρίς ν’ αποκλείω βέβαια, απόλυτα, στρατιωτικούς.

Παίρνουν παράδειγμα από το… ψηλά.Όσον αφορά στον βουλευτή κ. Μπουρνούς θα όφειλε να γνωρίζει ότι πάσα στρατιωτική απόρρητη πληροφορία υποβάλλεται στον Υπουργό και δεν γίνεται τελάλημα από τα μικρόφωνα της Βουλής. Τα ξέρουν αυτά οι κ. Βουλευτές; Αμφιβάλω. Ο εντυπωσιασμός και η άγρα ψήφων το κύριο μέλημά τους.

Μικρή έρευνα

Περί ασφαλείας, διαρροής πληροφοριών και άλλων τινώνΧρειάζεται σοβαρότητα κι’ ευθύνες σε όσους διαχειρίζονται τα θέματα που έχουν να κάνουν με την Άμυνα.

Γιάννης Οικονόμου (ΝΕΑ 11/6)Ερώτημα: Σε ποιόν τα λέει αυτά; Που απευθύνεται;Ο κ. ΥΕΘΑ σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ (10/6): Με όρους στρατιωτικού ποινικού κώδικα η αντιμετώπιση του φαινομένου των «φλύαρων» στις Ε.Δ.

Μες στη φυλακή που μπήκα

τι ωραία που τα βρήκα

τζάμπα φαγιά, φως και νοίκι

και μεγάλο αραλίκι

Ρεμπέτικο Μεσοπολέμου

Η Γερμανία, η μεγάλη κερδισμένη από τις προμήθειες πολεμικού υλικού της 8ετίας Σημίτη, αλλά ακόρεστη, συνδράμουσα την Τουρκία και συμπορευόμενη μετ’ αυτής, παραδοσιακά, ανήσυχη γιατί συμπωματικά είναι εκτός πίνακα προμηθευτών αλλά και έχουσα εκκρεμότητες (επιστροφές πολλών εκατομμυρίων €) απαιτεί άμεσο διακανονισμό εκκρεμοτήτων από παλαιότερα προγράμματα (π.χ. από πυροβόλα PZH 200) και νέες παραγγελίες εξοπλισμών. Οι εμμονές αυτές τις Γερμανίας θυμίζουν τις αντίστοιχες της Ελλάδας για πολεμικές αποζημιώσεις, κατοχικά δάνεια του Γ’ Ράιχ τα οποία ουδέποτε ικανοποιήθηκαν. Οι απαιτήσεις της είναι συγκεκριμένες: Ίδρυση συγκροτήματος – συνεργείου KMW συναρμολόγησης στην Ελλάδα (Α. Μακεδονία), άμεση ανάθεση από Ελλάδα εκσυγχρονισμού αρμάτων LEO, αγορά πανάκριβων TOMA LYNX (των επιλεγόμενων FERRARI του είδους) και διακανονισμούς με τους κανόνες που αυτή γνωρίζει, δηλ. σχεδόν παραγραφή. Με το πιστόλι στον κρόταφο ο Πρωθυπουργός πιέζεται και θεωρεί σπουδαίο να εξασφαλίζει έστω την ουδετερότητα της Γερμανίας στις ώρες αυτές του Ερντογανικού Κρεσέντου.

Τι υπόσχεση δίδεται, από Μαξίμου, από ΥΕΘΑ, δεν γνωρίζω.

ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, δηλ. διαρροή της πληροφορίας, δίδεται στις Ε.Δ. ΓΔΑΕΕ και ιδιαίτερα στο ΓΕΣ που το αφορά. Μπράβο για τα στεγανά!Στις 14 Απρ. εισβάλλει, κυριολεκτικά, Γερμανική επιτροπή της KMW – Rheinmetall για να απαιτήσει από την αντίστοιχη Ελληνική της ΓΔΑΕΕ τα παραπάνω θέματα λαμβάνουσα ήδη τη διαβεβαίωση από «ψηλά» ότι οι Έλληνες είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα! Έλα, όμως, που ο Πρόεδρος και τα μέλη της επιτροπής ΓΔΑΕΕ και του ΓΕΣ ήταν μη ενημερωμένοι και μη λαβόντες διαταγές ενδοτικότητας και βαθιάς υπόκυψης αμύνονται του πάτριου εδάφους»; Οι Γερμανοί εξοργίζονται, βρίζουν, συκοφαντούν και απέρχονται. Μεταβαίνουν, αμέσως, στους Κυβερνητικούς ανθρώπους τους, όπου διαμαρτύρονται «Μα τι κάνετε εσείς, στην Αποικία» Καθησυχάζονται ότι όλα θα διορθωθούν.

Έλληνες πολιτικοί διαπραγματεύονταιΠως μας βλέπουν οι ξένοι



WolinskiΚαι πως οι δικοί μας


Η Ελληνική Επιτροπή/ΓΔΑΕΕ συντάσσει ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΗ έκθεση όπου εκθέτει τα γεγονότα και την απαράδεκτη στάση της KMW, με πάσα λεπτομέρεια. Φυσικό είναι, φυσικότατο, το έγγραφο να διαρρεύσει. Το πρώτο δημοσιεύει το MILITAIRE. Προκαλείται ταραχή, το σχολιάζουν ευρέως και χλευαστικώς τα ΝΕΑ (4/6) που ζητούν επέμβαση εισαγγελέως.
Αυτή η διαρροή εγγράφου είναι, όντως, τραυματική για το ΥΕΘΑ. Προσωρινώς διεφάνη οργή της Εξουσίας για την έντιμη και τολμηρή στάση της ΓΔΑΕΕ. Την είχαν αγνοήσει και έστειλαν τους φίλους Γερμανούς να πέσουν στο στόμα του λύκου. Ιδού, λοιπόν η μεγάλη ΔΙΑΡΡΟΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ!
Ο ΥΕΘΑ κ. Ν. Παναγιωτόπουλος αν ήθελε να κρατήσει το κύρος του Υπουργείου υψηλά και να ενθαρρύνει τους αξιωματικούς να προστατεύσουν τα εθνικά συμφέροντα έπρεπε να κηρύξει τον σημαιοφόρο της απρέπειας της KMW persona non grata και να επιβραβεύσει τους αξιωματικούς με εύφημη μνεία. Ουδέν τούτων εγένετο. Τρώμε τη σφαλιάρα και κάνουμε το παπί…
Πέρασαν οι ημέρες, το θέμα «ξεχάστηκε» και ο χειροκροτών ιστότοπος προβλέπει εξέλιξη της υπόθεσης που θα ανεβάσει το τεχνικό επίπεδο της Χώρας κ.λπ.
Αιφνιδίως ο ιστότοπος αυτός αναγγέλλει ότι την 30 Μαΐου 2022 το Ανωτ. Στρ. Συμβούλιο ενέκρινε εισήγηση για εκσυγχρονισμό 184 Αρμάτων LEO και αγορά 205 TOMA LYNX. Κεραυνός εν αιθρία. Εφόσον η Ηγεσία του Στρατεύματος απεφάσισε και έκρινε αυθόρμητα ότι ο εκσυγχρονισμός είναι αναγκαίος τι να σχολιάσουμε εμείς οι κοινοί θνητοί; Δόθηκε η εξήγηση ότι πρόκειται περί απλού προγραμματισμού. Ο ιστότοπος διαβεβαιώνει ότι επίκεινται οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν το αντικείμενο στο ευτυχές πέρας ταχέως. (επαναλαμβάνουμε ότι το κόστος εκσυγχρονισμού είναι 2 δις € και των TOMA 2,5 – 3 δις €)
Σημειώνω για να το συγκρατήσετε ότι ανακοίνωση για τον εκσυγχρονισμό δεν εξεδόθη ούτε από Γρ. Τύπου ΓΕΣ, ούτε ΥΕΘΑ! Η απόφαση «διέρρευσε» μόνο στον καλό ιστότοπο. Ιδού, λοιπόν, μια άλλη διαρροή, που ανησυχεί το Υπουργείο.
Μετά ακολούθησαν οι «διαρροές» για το πολεμικό υλικό που στείλαμε στους Ουκρανούς και για τα MARDER. Μια σωστή ενημέρωση θα απέτρεπε τέτοιες «διαρροές».

ΣημείωσηΑπό πρόσφατο άρθρο του αγαπητού και εξαίρετου Στρατηγού κ. Ι. Μπαλτζώη στο militaire.gr διαβάζω «Σήμερα η Πατρίδα συνεχίζει να είναι υπό κατοχή, όχι μόνο οικονομικά αλλά και ουσιαστικά αφού οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται στην Αθήνα από την Ελλ. Κυβέρνηση αλλά στο Βερολίνο, στο Διευθυντήριο.» Η Χώρα έχει ξεπουληθεί και η Εθνική περιουσία έχει μπει ενέχυρο στους δανειστές.
Σχόλιο εφημερίδας ΒΗΜΑ (11 Ιουνίου) Τίτλος: Η ευθύνη για τις διαρροές και το φάουλ.

Η ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής την περασμένη Τετάρτη με θέμα την ενημέρωση για την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία έκρυβε δυσάρεστες εκπλήξεις. Πέρα από την ανευθυνότητα να διεξαχθεί μια τέτοια συζήτηση δημοσίως, ο χαρακτηρισμός των Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων ως «ελβετικό τυρί», λόγω διαρροών, από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο προκάλεσε αλγεινή εντύπωση. Προφανώς οι διαρροές είναι καταδικαστέες, αλλά δεν θα έπρεπε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου να τις έχει εντοπίσει και ενδεχομένως να επιβάλει ποινές εφόσον αποδεδειγμένα αναγνωρίσει τους ενόχους; Είναι πάντως προφανές ότι μια τέτοια αποστροφή- και μάλιστα σε δημόσια συζήτηση – συνιστά μέγα φάουλ, καθώς κοινωνοί του πιθανού… μπάχαλου δεν έγιναν μόνο οι παριστάμενοι, αλλά προφανώς και οι γείτονες, που μάλλον γελούσαν με όσα άκουγαν.10 Ιουνίου 44. Οι Ναζιστές του Γ’ Ράιχ καταστρέφουν το Δίστομο και δολοφονούν αγρίως τους κατοίκους του. Ουδεμία αποζημίωση.

Επίκαιρο – Υπερήφανη Χώρα!

Ένας θρίαμβος της αξιοκρατίας

… Ως πανσόφους τους αλιείς αναδείξας, καταπέμψας αυτοίς το Πνεύμα το άγιον, και δι’ αυτών την οικουμένην σαγηνεύσας· φιλάνθρωπε, δόξα σοι

Τροπάριο

Αν, αμαρτώντας, στη θέση των αλιέων βάλλω χρεωκοπημένους και βλάψαντες την Χώρα και στην άλλη Φιλάνθρωπε βάλω Μητσοτάκη τότε θα δώσω πλήρως το σκηνικό της είδησης.
Πρόσφατα είχα γράψει για την υπερκάστα της ΕΛΙΤ – ΕΛΙΤ η οποία προσπαθεί με χέρια και με πόδια να διασώσει τον βυθιζόμενο στο τέναγος τω αποτυχιών του κ. Ε. Βενιζέλο. Εκτίμησαν ότι δεν διακρίνεται φως…
Η επικεφαλής της εκστρατείας Δούκισσα της Ν.Δ. κατάφερε τον Πρωθυπουργό αδελφό της κ. Κυριάκο Μητσοτάκη μύστη της αξιοκρατίας, όπως οι συνάδελφοί του Αρχηγοί ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, να προτείνει τον κ. Ε. Βενιζέλο ως μέλος μιας Επταμελούς Επιτροπής Σοφών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Δεν γνωρίζω τα προνόμια και την προικοδότηση αυτών των μελών. Θα τα μάθω!
Το μόνο που γνωρίζω ότι συμμετέχουν τ. Ευρωπαίοι Πρωθυπουργοί και η πρωην Υπ. Εξωτερικών της Ε.Ε. Federica Mogherini.
Στις επιτυχίες της σοφίας του ΒΕΝΙ, βέβαια, καταχωρούνται τα εξής: Θεσσαλονίκη πολιτιστική Πρωτεύουσα 97, Ολυμπιακοί Αγώνες 2004, Επιτυχίες του στο ΥΕΘΑ και ΥΠ. ΟΙΚ. (ο χειρότερος της Ε.Ε.), τα Υ/Β, Λίστα Lagkarnt και το περιβόητο άρθρο – αίσχος 86 του Συντάγματος, ο νόμος περί ΜΗ προμηθειών ΕΔ-και στο διάβα του χάος και χαμός
Όπως, βλέπετε, αδέρφια μου αλήτες χελιδόνια, κανείς δεν χάνεται από την κορυφή. Όλοι, νηστεύσαντες και μη, βολεύονται.
Παρατηρούμε με υπερηφάνεια ότι δύο ανεπαρκείς πολιτικοί, ανίκανοι και απρόθυμοι να εκτελέσουν το καθήκον τους ως Υπουργοί Άμυνας, υπονομεύσαντες την αποτροπή (Μεϊμαράκης, Βενιζέλος) αντί να κληθούν σε απολογία επιβραβεύονται. Μας εκπροσωπούν στην Ε.Ε. Πως να μη μας τα χώνουν οι Τούρκοι; Ζήτω το Έθνος!
Εύγε κ. Πρωθυπουργέ! Θα αφήσετε ιστορία με τις αξιοκρατικές επιλογές σας!

ΝΙΜΤΣ: Το παρατραβήξατε Κύριοι

Μέτρον άριστον.

Θα σας κουράσω αν επαναλάβω ότι το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) ιδρύθηκε εν μέσω βαριάς Ναζιστικής Κατοχής για να περιθάλψει τους τραυματίες πολέμου, στελέχη και μαχητές.
Μετά εξελίχθηκε σε εξαιρετικού επιπέδου Στρατιωτικό Νοσοκομείο για τους βετεράνους και τις οικογένειες τους. Οφείλω, επίσης, να σημειώσω ότι ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ο κάθε απόστρατος καταθέτει την συνδρομή του (κράτηση υπέρ ΝΙΜΤΣ) για να συμβάλλει στην καλή λειτουργία του Νοσοκομείου.
Κατά την πολυετή πορεία του το ΝΙΜΤΣ υπέστη πολλές εισβολές κομματικοποίησης αλλά αντιστάθηκε, με μικρές απώλειες.
Στην αρχή της πανδημίας και για μια μακρά περίοδο ορίστηκε από τον σχετικό φορέα ως ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ COVID-19, παραβλεπομένων των αναγκών των δικαιούχων του. Κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε γιατί επρόκειτο για εθνική ανάγκη Υγείας.
Το μέτρον ήρθη αργότερα, με την υποχώρηση της πανδημίας και το ΝΙΜΤΣ επανήλθε στους ρυθμούς του.
Αιφνιδίως και ξαφνικά η τριπλέτα κ. Χαρδαλιά (ΥΦΕΘΑ), Σκυλακάκη (ΟΙΚ.) και Πλεύρη (Υ. Υγείας) εξέδωσαν μια ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 2193/04.05.22) με την οποία, άκουσον – άκουσον, διέθεταν τις κλίνες νοσηλείας και ΜΕΘ του Νοσοκομείου για τις ανάγκες του Υπ. Υγείας υπό το πρόσχημα ότι αυτό είναι αναγκαίο στην αντιμετώπιση του… κορονοϊού!! Προχώρησαν και σε κάτι άλλο, άκρως δημοκρατικό και φιλοστρατιωτικό. Υποκαθίσταται ο Γεν. Δντής του ΝΙΜΤΣ με σύνδεσμο – Συντονιστή του Υπ. Υγείας! Παραμέρισαν τον Γεν. Διευθυντή, Στρατηγό Κορυφαίο Επιστήμονα, στρατιωτικό γιατρό και τα μέλη του Δ.Σ.
Είναι καλά οι άνθρωποι; Καλά, οι Πλεύρης, Σκυλακάκης και εσείς κ. Χαρδαλιά, Υφυπουργός Άμυνας;
Γιατί έγινε αυτή η αδέξια και πονηρά κίνηση; Για να έχουν, προεκλογικά, ένα ολόκληρο Νοσοκομείο στη διάθεσή τους για να κάνουν τα ρουσφέτια τους, να δίνουν προτεραιότητες, να διαθέτουν κλίνες παραμερίζοντας τους δικαιούχους τους οποίους θεωρούν δεδομένους. Φίδι που τους έφαγε… Συνέλθετε κύριοι και ανακαλέσατε.
Κύριε Πρωθυπουργέ το πληροφορηθήκατε; Γιατί επιτρέπετε να δρομολογούνται οι απόστρατοι σε ακροδεξιά εκτρώματα που εμφανίσθηκαν τελευταία;
Αν δεν ήμουν ευγενής Αρκάς, συμπατριώτης των εξεχόντων πολιτικών Σεχιώτη και Δασκαλάκη θα έγραφα «Το παραχέσατε Κύριοι»

Το Χρέος της Εκκλησίας της Ελλάδος

Είναι περιττό να επαναλάβω ότι η Ελλάδα είναι μια Χώρα καταχρεωμένη, σχεδόν πτωχευμένη και ταυτόχρονα απειλουμένη.
Για να διατηρήσει την αξιοπρέπειά της και ταυτόχρονα να μπορεί ν’ ανταποκριθεί στην οργάνωση ενός κοινωνικού Κράτους, θα πρέπει να προβεί σε οικονομίες που αφορούν κυρίως στον περιορισμό των σκανδαλωδών προνομίων της πολιτικής και κοινωνικής ελίτ. Αυτά τα έχουμε πει και τα έχουμε αναλύσει, επί μακρόν βέβαια.
Το Κράτος πληρώνει τα έξοδα λειτουργίας 86 Μητροπόλεων, μισθούς Αρχιερέων, ιερέων, κ..λπ. τα οποία έπρεπε να επιβαρύνουν την πάμπλουτη Εκκλησία. Διαβάζω στον Τύπο
Μοναστήρι διεκδικεί 7.000 στρέμματα από ΑγρότεςΚαλλιεργούν τα κτήματα τους παραπάνω από 100 χρόνια οι κάτοικοι των Κοινοτήτων Κουτσοχέρα, Περιστέρι, Χειμαδιό (Δήμος Πύργου). Όταν, μερικοί, απ’ επειράθησαν μεταβίβαση διεπίστωσαν ότι η γη ανήκει στη Μονή, Αγ. Θεοδώρων Αροανίας.

Η Μονή, όπως κυκλοφορεί η πληροφορία, τα ΄βγαλε στο σφυρί έναντι 600€ το στρέμμα! Σώσον Κύριε τον Λαό σου!Στο επίκεντρο τα ιερά φιλέτα της Εκκλησίας

Είναι ο τίτλος ολοσέλιδης έρευνας της Εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ (19-03). Προ ολίγου, ιδρύθηκε εταιρεία με μοναδικό μέτοχο την Εκκλησία (Αξιοποίηση – Ανάπτυξη Σχιστού – Μονοπρόσωπη Α.Ε.) για την αξιοποίηση της τεράστιας έκτασης 3.000 στρεμμάτων στο Σχιστό Πρόεδρος ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.Εκτιμάται, από Εκκλησιαστικούς κύκλους, ότι μετά το Σχιστό θα δρομολογηθούν λύσεις για τα περιβόητα ιερά φιλέτα στα νότια προάστεια και άλλες περιοχές.
Δεν προτίθεμαι να προβώ σε περαιτέρω ανάλυση μήπως φάω κανένα αφορισμό επί της κενής κεφαλής μου.
Επιμένω ωστόσο να διερωτώμαι: Τώρα που η Χώρα βρίσκεται στην κορυφή μιας κρίσης που αφορά στην Άμυνα αλλά και την διαφύλαξη του φυσικού πλούτου (δάση), γιατί η πάμπλουτη Εκκλησία δεν προσφέρει ένα αριθμό ιπτάμενων και επίγειων πυροσβεστικών μέσων ώστε ν’ απαλλάξει τις Ε.Δ. να διαθέτουν για το σκοπό αυτό πολεμικά μέσα, που απουσιάζουν από την Άμυνα;

Άμυνα δεν είναι μόνο…

Η εκπαίδευση είναι η φθηνή άμυνα του Έθνους

Edmund Burke



Νεαροί ραβδούχοι φοιτητές έτοιμοι να κατεδαφίσουν βιβλιοθήκεςΟι μαχητές και τα όπλα
Είναι και η επίτευξη εσωτερικής ομοψυχίας και ενότητας. Αυτό εναπόκειται στην καλή διάθεση και αντίληψη του κινδύνου από τους διαφόρους πολιτικούς ηγέτες ή ηγετίσκους.
Ας το φροντίσουν… Φέρουν ευθύνες.
Ας μη θεωρηθούν τα Πανεπιστήμια κτίρια προς κατεδάφιση.

Τι τραβάω ο δόλιος

Τώρα που έπιασαν οι ζέστε ας μην ανοίγουμε δουλειέ και με τους πυροσβέστε

ΜποστΤα δύο συγκλονιστικά κείμενα του MILITAIRE που δημιούργησαν καταστάσεις τα γνωρίζετε. Αναφέρονται στην κοινή σύσκεψη ΓΔΑΕΕ – ΚΜW (14 Απρ.) και στο κουλουβάχατο που προέκυψε με τον μη αναγκαίο εκσυγχρονισμό αρμάτων LEO.
Στο πρώτο χειροκροτήσαμε και επευφημήσαμε τα μέλη της ΓΔΑΕΕ που αντέστησαν στην προκλητικότητα των ανθρώπων της KMW. Δώσαμε και τα ονόματα για να προβάλουμε το ήθος και την κατάρτιση των αξιωματικών που ενεργούσαν, φυσικά, σε γραμμή που έχει χαράξει η έντιμη Ηγεσία της ΓΔΑΕΕ (Ναύαρχος και Στρατηγός)Ιδού όμως ότι βρέθηκε πολίτης του κρατιδίου αυτού, ο κ. Στέργιος Τζίντης, να μου επιτεθεί στα ίσια ότι με την ενέργειά μου στοχοποιώ αξιωματικούς – μέλη επιτροπών και τους εκθέτω! Σε ποιους τους στοχοποιώ; Επειδή καθιστώ γνωστό προς πάντες ότι, επί τέλους, υπάρχουν επιτροπές με Cohones που επιχειρούν να προστατεύσουν το εθνικό συμφέρον; Τελικά, βέβαια, γίνεται μια στοχοποίηση. Να δοθεί εντολή από σκοτεινά κέντρα αποφάσεων να μην χρησιμοποιηθούν σε παρόμοιες επιτροπές οι Αξιωματικοί αυτοί.
Εξ άλλου, όπως λέει ο αθάνατος Μποστ, έπιασαν και οι ζέστες…

ΤΟΜΑ MARDER – Μια γλυκιά ιστορίαΤο μυθιστόρημα ΜΕΤΑ 20 ΕΤΗ, έγραψε ο Δουμάς για την συνάντηση των τριών σωματοφυλάκων, που ήταν τελικά τέσσερεις.
Εδώ μπορεί να γράψουνε μια ιστοριούλα που μπορούμε να την τιτλοφορήσουμε ΜΕΤΑ 18 ΕΤΗ. Τόσα χρόνια πέρασαν για να ξανασυναντηθούν ξανά KMW και Ελληνικός Στρατός.
Το 2004 ανέλαβε την διακυβέρνηση της Χώρας η Ν.Δ. όπου ο κ. Κων. Καραμανλής διακήρυξε ότι θα εξοντώσει τους Νταβατζήδες και θα κάνει κάθαρση στα εξοπλιστικά.
Υπουργός Άμυνας ο κ. Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, πρώην πιλότος της Π.Α., που πίστεψε στις διακηρύξεις του Αρχηγού, άρχισε να στέλνει φακέλους στην Εισαγγελία, ενέργεια που του στοίχισε τελικά το Υπουργείο, αφού ο Κ.Κ. άλλα έλεγε και άλλα πίστευε.
Περί τα τέλη 2004 – αρχές 2005 το ΓΕΣ εξέφρασε επιθυμία απόκτησης 500 μεταχειρισμένων ΤΟΜΑ ΜARDER από την Γερμανία, η οποία είχε αρχίσει, ήδη να τ’ αποσύρει.Ο Υπουργός Σπηλιωτόπουλος, πρώην στρατιωτικός είπαμε, διεπίστωσε ότι, όντως, υπάρχει τέτοια ανάγκη και άρχισε να ερευνά το θέμα μέσω Στρ. Ακολούθου. Διαπιστώθηκε προθυμία της Γερμανίας να πουλήσει έναντι 50.000€ έκαστον.
Προς περαιτέρω έλεγχο των MARDER τον Φεβρ. 2005 μετέβη επιτροπή εμπειρογνωμόνων ΓΕΣ στην Γερμανία για να ελέγξει το υλικό το οποίο, σημειωτέον, δεν ήταν εκσυγχρονισμένο. Η Επιτροπή επιστρέψασα δήλωσε ικανοποίηση για την κατάσταση του υλικού. Ο Υπουργός έδωσε εντολή στο ΓΕΣ να ακολουθηθεί η διαδικασία απόκτησης των MARDER. Μάταια όμως περίμενε. Το ΓΕΣ… σιωπούσε! Άγνωστον τι συνέβη!
Ο Σπηλιωτόπουλος περίμενε και σε λίγο αντικαταστάθηκε πανηγυρικώς γιατί ήταν… ανήσυχος. Ήλθε ο Βαγγέλας και μαζί του έφερε την παντελή απραξία, το νιρβάνα.

Είναι να μη γίνεται … Τούρκος ο Ερντογάν;Απ’ ευθείας αεροπορικές πτήσεις, τρις εβδομαδιαίως, με την QATAR AIRWAYS πραγματοποιούνται μεταξύ Ντόχας – Μυκόνου – Σαντορίνης, μεταφέροντας χλιδάτους τουρίστες.
Οίκοθεν νοείται ότι τα δύο αυτά διαμάντια του Αιγαίου είναι απρόσιτα στους… ημεδαπούς λόγω τιμών.
Σε λίγο θ’ ακολουθήσουν Πάρος, Μήλος, κ.λπ.

ΕΑΑΣΈνωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού
Πως προέκυψε, κατακαλόκαιρο (21 Ιουνίου), να οργανώσουν όψιμα, στην Θεσσαλονίκη Ημερίδα για να εκφράσουν την αγανάκτηση τους για τη Συμφωνία Πρεσπών;
Ποίον άστρον λαμπρόν τους οδηγεί να λάβουν πολιτική θέση, ενώ έπρεπε να παραμένουν μακράν τέτοιων ενργειών με απόλυτη ελευθερία, ασφαλώς, να εκφράζουν τις απόψεις τους; Προκαταβολικά, βέβαια, καταχεριάζουν τους κ. Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη.
Είμαι περίεργος να δω ποιοι θα ανέλθουν στον Άμβωνα.. Που το πάνε;
Η τ. Πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου, βασικό τιμώμενο πρόσωπο και στο… μικρόφωνο.

Επανέρχεται η «κανονικότητα»Ασφαλώς και θα θυμάστε τον κ. Τάκη Μπαλτάκο, τ. Γραμματέα του Υ.Σ. επί Σαμαρά, και γκαουλάιτερ του ΥΕΘΑ (που το λιβάνιζαν και τίνες Ανώτατοι). Μέχρι και ξίφη επέδιδε σε νέους Ανθυπολοχαγούς. Εκλεκτός του Αντωνάκη, απεκαλύφθη ότι συνομιλούσε και με τον κ. Κασιδιάρη. Ακροδεξιός με τα όλα του. Σήμερα αναδείχθηκε Πρόεδρος ΕΠΟ!! Ποιος τον «ώθησε» εκεί; Σύμβουλος του κ. Πρωθυπουργού, ο έτερος Σαμαρικός αστήρ κ. Σταύρος Παπασταύρου, μετά τις γνωστές δικαστικές περιπέτειες του. Ένα ακόμη μάτι του κ. Σαμαρά στα απόρρητα του Μαξίμου. Ο κ. Μητσοτάκης νομίζει ότι εξασφαλίζει ενότητα ενώ αφήνει τα νώτα του έκθετα…
Ο κ. Πέτρος Κωστόπουλος εξέδωσε πάλι το περιοδικό ΝΙΤRO που γαλούχησε τρεις γενιές.

Μια εξαίρετη ΈκδοσηΑπό την γραφίδα κορυφαίου Αξιωματικού – ιστορικού κ. Αναστασίου Πολυχρόνου.
Τίτλος Ψυχολογικές Επιχειρήσεις στον Πελοποννησιακό Πόλεμο (Η περίπτωση Θουκυδίδη)
Πρέπει να διαβασθεί από πολιτικούς – Στρατιωτικά στελέχη και όχι μονο.
Από τον ιστορικό οίκο Γκοβόστης που έχει εξελιχθή σε πρωτοπόρο στο είδος αυτό των Εκδόσεων.

Μια σοφή και σωστή τοποθέτησηΑπό τον Πρόεδρο του ΣΕΚΠΥ κ. Τάσου Ροζολή σε ομιλία του (6 Ιουνίου) με θέμα «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΞΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ» «… Γι’ αυτό επαναλαμβάνω ότι χρειαζόμαστε, θεσμικά, προϊστάμενο.*** Σήμερα δεν υπάρχει κάποιος στο Υπουργείο Άμυνας που να έχει αρμοδιότητα να πάει στη Βουλή και να πει: Εγώ είμαι υπεύθυνος… Αυτός είναι εθνικός Κυβερνητικός σχεδιασμός. Να δώσει λόγο και να ελέγχεται όταν πρέπει…»
Ο κ. Ροζολής δεν τα λέει για πρώτη φορά ούτε μόνο στην παρούσα Κυβέρνηση και όταν λέει προϊστάμενο δεν εννοεί ότι ο Πρωθυπουργός θα στήσει εκεί κάποιο άσχετο ή αποτυχόντα Βουλευτή.
Υπενθυμίζω ότι η «ανάσταση» της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας άρχισε το 2004 όταν ο Πρόεδρος Ερντογάν διόρισε Υφυπουργό Αμυντικής Βιομηχανίας, κορυφαίο, έντιμο τεχνοκράτη (κ. Μπαγιάρ) ο οποίος αποδείχθηκε και πατριώτης Τούρκος.

Η αξιοποίηση των Ελικοπτέρων S. PUMAΕνώ μας τρώει η πρεμούρα να ικανοποιήσουμε τις αξιώσεις της Rheinmetall – KMW, που ουδόλως επείγουν, αφήνουμε στην τύχη τους, στις Ελληνικές καλένδες την επείγουσα αξιοποίηση των Ελικοπτέρων PUMA.
Μήνες σιγοβράζει «η σούπα» σε ένα θέμα που καίει.
Αν δεν κάνω λάθος, τέτοια πολύτιμα μέσα διαθέτει, πέραν των Ε.Δ., το Λιμενικό και το Πυροσβεστικό. Γιατί δεν δημιουργείται ένας ενιαίος φορέας συντήρησης για να διαχειρίζεται αξιοποίηση – συντήρηση.
Νομίζω ότι ένας που μπορεί ν’ αναλάβει αυτό το έργο μπορεί να είναι ο Γ.Γ. ΥΕΘΑ κ. Αντώνης Οικονόμου που έχει δώσει ενδείξεις αποτελεσματικότητας.

INTRACOM DEFENCE
Συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 3,9 εκ. € υπέγραψε η Ελληνική Εταιρεία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (μετά διαγωνιστική διαδικασία). Αφορά στην ανάπτυξη ενός προηγμένου συστήματος διαχείρισης Επικοινωνιών, για χρήση σε τακτικές επικοινωνίες στρατιωτικών Μονάδων εν κινήσει.
Πρόκειται για το SOFT MARE DEFINED MOBILE AD-HOC TACTICAL NETWORKS (SMOTANET)
Προσδοκάται το σύστημα αυτό ν’ αποτελέσει ένα πολλαπλάσιαστή ισχύος στις Ε.Δ. μας.
Καλή δουλειά, μακάρι να φθάσει σε αίσιο πέρας. 

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top