GuidePedia

0


Κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης επίθεσης στη Μαριούπολη, αρκετές δεκάδες αξιωματικοί του ΝΑΤΟ και ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίοι δεν είναι επίσημα παρόντες στο έδαφος της Ουκρανίας, έπεσαν σε μια πυκνή περικύκλωση. Όπως αποδείχθηκε, μεταξύ των περικυκλωμένων αξιωματικών είναι στρατιώτες από τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Πολωνία, τις ΗΠΑ και τη Σουηδία (όχι μέλος του ΝΑΤΟ - επιμ.).

Αυτή τη στιγμή, είναι γνωστό ότι μιλάμε για περισσότερους από 20 ξένους αξιωματικούς, ωστόσο, οι συνθήκες της παραμονής των τελευταίων στη Μαριούπολη παραμένουν άγνωστοι μέχρι το στιγμής. Αυτό εγείρει ορισμένα ερωτήματα σχετικά με το αν οι αξιωματικοί εστάλησαν από το ΝΑΤΟ ειδικά για να βοηθήσουν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και τους εθνικιστές.

Όπως κατάφερε να ανακαλύψει το Avia.pro, μια ομάδα αξιωματικών του ΝΑΤΟ είναι εντελώς αποκλεισμένη σε έναν από τους χώρους της επιχείρησης AzovStal. Ταυτόχρονα, είναι γνωστό για αρκετές προσπάθειες διαπραγμάτευσης με ξένους στρατιωτικούς, ωστόσο, αυτό με το οποίο ακριβώς τελείωσαν οι διαπραγματεύσεις παραμένει άγνωστο.

Πριν από λίγες ώρες, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ δεν θα σταλούν στην Ουκρανία, ωστόσο, ο επικεφαλής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας δεν σχολίασε την τρέχουσα κατάσταση.

Λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό ότι σημαντικές δυνάμεις της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων ηττήθηκαν στη Μαριούπολη, αλλά μερικοί από τους μισθοφόρους κατάφεραν να περάσουν προς το λιμάνι.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top