GuidePedia

0


Έχω βαρεθεί κυριολεκτικά να ακούω τους δήθεν προοδευτικούς και ουμανιστές να μιλάνε για σενάρια ελεύθερης κοινωνίας και ανύπαρκτα σύνορα, για αδερφικότητα μεταξύ ανθρώπων κτλ κτλ...

Η ερώτηση μου είναι που στο καλό το έχουν δεί να μπορεί να λειτουργήσει ώς σύστημα στον πλανήτη Γή;.. απο το πιο μικρό ον μέχρι το πιο μεγάλο , σε όλη την ιστορία του πλανήτη , δυστυχώς πρέπει όλα τα όντα να προστατεύονται με κάποιο τρόπο , απέναντι στις ορέξεις κάποιων πιο επιθετικών όμοιων όντων με αυτά.
.
Οι λόγοι επίθεσης είναι πάντα πάλι , η υπεροχή σε είδος-περιοχή-θηλυκό που θέλει να έχει κάποιο ζώο ή αγέλη. Οι άνθρωποι σε τίποτα δεν διαφέρουν. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΟΥΣ να θέλουν να υπερισχύουν .. να έχουν περισσότερη δύναμη... να κυριαρχούν πάνω σε άλλα όμοια όντα. Είναι ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΕΝΣΤΙΚΤΟ.
.
Γιατί αυτός ο μονόλογος;... μα γιατί ακόμα και αυτή η λογική που διατείνονται οι παραπάνω πως μπορεί να αποτελέσει το γρανάζι υλοποίησης ενός ουτοπικού σενάριου παγκόσμιας αδερφότητας... κυριαρχείται απο αυτό το πρωτογενές ένστικτο που είναι δεμένο με ενα ακόμα ισχυρότερο και μη καταπολεμήσιμο... το ένστικτο της επιβίωσης και της αναπαραγωγής.

Κάθε έθνος, λαός, κουλτούρα έχει ώς κοινό , ενα συγκεκριμένο πλήθος κόσμου. Μετά το πέρας της κατάληψης αυτών για να συνεχίσει το παραπάνω έθνος να υπάρχει πρέπει να κυριαρχεί έναντι άλλων.. δεν το λέω εγώ.. το λένε πολύ μεγαλύτεροι ιστορικά απο μένα (π.χ. "History does not long entrust the care of freedom to the weak or the timid." -- Dwight D. Eisenhower ή "God grants liberty only to those who love it, and are always ready to guard and defend it." -- Daniel Webster )

Αν τώρα στο όνομα της ανθρωπότητας κάποιοι διατείθενται να ρισκάρουν αυτή την ελευθερία και την ικανότητα ύπαρξης τους , με το σκεπτικό πως όλοι πρέπει να ζούν χωρίς σύνορα και χωρίς κανένα νόμο που περιορίζει... είναι ακριβώς επειδή κάποιοι τους δίνουν ακριβώς αυτό τον χώρο και το δικαίωμα να το κάνουν , ενώ γύρω τους κάποιοι τους έχουν για έτοιμα θηράματα.
.
Επίσης κάτι σημαντικό να μπορεί κάποιος ώς ώριμος και ενήλικος άνθρωπος να ξεχωρίζει τι εστί πατρίδα και τι κράτος/κυβέρνηση/ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ κατάσταση χώρας. Πατρίδα δεν είναι ούτε το χώμα, ούτε πέτρα, ούτε σύνορα σε χάρτη. Αυτά είναι τα όρια σε υλικό επίπεδο. Πατρίδα είναι ο τόπος που μιλάς την γλώσσα σου ελεύθερα, πιστεύεις αυτά που θέλεις ελεύθερα, ζείς εσύ και τα παιδιά σου προστατευμένοι και ελεύθεροι, χωρίς κανέναν αφέντη που σου επιβάλλει διαφορετική κουλτούρα και γλώσσα πιστεύω. Εκεί που προσδιορίζεσαι απο την ιστορία , τα ήθη και τα έθιμα σου. Εκείνο το σύνολο δηλαδή που εδώ και 3-4000 χρόνια , άνθρωποι με ίδια γλώσσα, σκέψη, νοοτροπία, πολιτιστική κουλτούρα, έχυσαν το αίμα τους να τα υπερασπίσουν.
.
Αν οι παραπάνω πρόγονοι μας ήταν και αυτοί "προοδευτικοί" τότε πολύ σίγουρα δεν θα υπήρχαν κάν αυτοί που σήμερα λένε οτι θέλουν σχετικά με το οτι δεν τους ενδιαφέρει η Ελλάδα και η καθημερινότητα/ιστορία της. Είναι φυσικά λέξεις που λένε μέσα απο ενα πληκτρολόγιο , με περιουσία που έχουν διαφυλάξει ακριβώς βάση αυτής της προστασίας που τους παρέχουν εκείνοι που είναι αντίθετοι με αυτούς , σε σύνορα, στον δρόμο, μέσα σε ενα όχημα πρώτης ανάγκης...

iisca-blog

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top