GuidePedia

0
Αλλαγές που αφορούν τον τρόπο εξέτασης των πανελλαδικών εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων, τη δήλωση του 2ου μαθήματος γενικής παιδείας για όσους επιλέξουν να εξεταστούν σε πανελλαδικό επίπεδο στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, μεταρρυθμίσεις στην κατηγορία του 10%, στις μετεγγραφές, στην κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων από πολλά πανεπιστημιακά τμήματα και ΤΕΙ, αλλά και στον τρόπο εισαγωγής υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, προωθεί..... το υπουργείο Παιδείας και αναμένεται να ισχύσουν για 100.000 υποψήφιους που θα υποβάλλουν δήλωση από την 1 έως την 22η Φεβρουαρίου.
Με νέο τρόπο η εξέταση των ειδικών μαθημάτων
Ένα κείμενο έκτασης περίπου 330- 370 λέξεων που αφορά την κατανόηση του γραπτού λόγου, δίνεται στους υποψηφίους, με 8- 10 ερωτήσεις. Η κατανόηση γραπτού λόγου βαθμολογείται με 30 μονάδες στην 100βαθμη κλίμακα, οι οποίες κατανέμονται στην κάθε ερώτηση.
Όσον αφορά τη γλωσσική επίγνωση, δίνονται τρεις ασκήσεις, με στόχο τον έλεγχο της ικανότητας του υποψηφίου να χρησιμοποιεί τη γλώσσα με τρόπο οό και κατάλληλο.
Η γλωσσική επίγνωση βαθμολογείται με τριάντα (30) μονάδες στην 100βαθμη κλίμακα, οι οποίες κατανέμονται ισότιμα σε κάθε ερώτηση, δηλαδή δύο μονάδες κάθε ερώτηση.
Όσον αφορά την παραγωγή γραπτού λόγου, δίνεται στους υποψηφίους ένα θέμα και τους ζητείται να συντάξουν, στην ξένη γλώσσα, κείμενο έκτασης περίπου 180- 200 λέξεων. Η παραγωγή γραπτού λόγου βαθμολογείται με σαράντα μονάδες.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top