GuidePedia

0
«Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προκήρυξε πρόωρες εκλογές εν μέσω αυξανόμενων οικονομικών προβλημάτων και εντεινόμενων αντιπαραθέσεων στο εσωτερικό του κόμματός του», αναφέρουν στην ανταπόκρισή τους από την Αθήνα οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς. Όπως σχολιάζει η βρετανική οικονομική εφημερίδα, με μια ισχνή πλειοψηφία μίας έδρας ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν μπορούσε να προωθήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές που είχαν συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.
Η εφημερίδα προσθέτει ότι ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σημαντικό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ, το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου δεν είναι σίγουρο ότι θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία. Στο τέλος του ρεπορτάζ οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Καραμανλή έχει αντιμετωπίσει μια σειρά σκανδάλων διαφθοράς, καθώς επίσης τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, αλλά και την εμφάνιση ακροαριστερών οργανώσεων μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Ο Γκάρντιαν σχολιάζει ότι με τη Νέα Δημοκρατία να υπολείπεται έξι μονάδων του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις, πολλοί πολιτικοί σχολιαστές χαρακτήρισαν την κίνηση του πρωθυπουργού «πολιτική αυτοκτονία».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top