GuidePedia

0
Ουρές στα διόδια - 100% πληρότητα σε πλοία, ΚΤΕΛ και αεροπλάνα

Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν τα μεγάλα αστικά κέντρα οι αδειούχοι του Αυγούστου. Από την Παρασκευή η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με ουρές να σχηματίζονται στα διόδια Ελευσίνας, Κορίνθου και Ζευγολατιού και στο ύψος της Υλίκης, λόγω έργων. Μεγάλη πληρότητα παρουσιάζουν τα πλοία - ιδίως εκείνα που έχουν ως προορισμό τα νησιά των Κυκλάδων - τα λεωφορεία και τα αεροπλάνα.
Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν όσοι κινούνται στην εθνικό οδό Αθηνών - Λαμίας, με ουρά να σχηματίζεται στο ύψος της Υλίκης, λόγω έργων. Επίσης, λόγω έργων, ουρές σχηματίζονται στην εθνική οδό Κορίνθου - Τριπόλεως. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, χθες Παρασκευή από τα διόδια πέρασαν περίπου 150.000 οχήματα, ενώ σήμερα, Σάββατο, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ....
Αυξημένη είναι η επιβατική κίνηση και στα λιμάνια. Την Παρασκευή, μόνο από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν περισσότεροι από 36.000 επιβάτες. Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για το Σάββατο έχουν προγραμματιστεί 30 δρομολόγια πλοίων από τον Πειραιά, 19 από τη Ραφήνα, 6 από το Λαύριο και 51 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Για την Κυριακή, έχουν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν από τον Πειραιά 29 πλοία, 21 από τη Ραφήνα, 8 από το Λαύριο και 58 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.
Στο 100% και η πληρότητα στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ. Λόγω της αυξημένης ζήτησης, προγραμματίζονται και έκτακτα δρομολόγια, κυρίως προς Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα. Αυξημένη η επιβατική κίνηση και στους κεντρικούς σταθμούς των τρένων.
Έκτακτές πτήσεις προγραμματίζει και η Ολυμπιακή, καθώς η κίνηση είναι αυξημένη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, κυρίως προς τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top