GuidePedia

0


Τελευταίες πληροφορίες που διακινούνται στα κοινωνικά δίκτυα, αναφέρουν ότι το ρωσικό καταδρομικό MOSKVA έχει πλέον βυθιστεί, αφού πρώτα πήρε κλίση, μετά τη φωτιά που ξέσπασε συνεπεία ουκρανικών πληγμάτων με πυραύλους Neptune, χθες το βράδυ και περί ώρα 19.30… Σε συνδυασμό με αναφορές περί “δευτερογενών” εκρήξεων που οδήγησαν στην απώλεια του 30% της δύναμης 510 στελεχών του πλοίου, εάν υπάρξει επιβεβαίωση, τότε αποκτά άλλη διάσταση.

Θα πρόκειται για το κορυφαίο -τραγικό- περιστατικό του πολέμου στην Ουκρανία, από τη σκοπιά “παραγωγής” απωλειών, που θα έχει ως αποτέλεσμα κάθετη κλιμάκωση και αντεκδικητικά πλήγματα, ενδεχομένως και “τυφλά”, με στόχο να σπάσει το θλιβερό ρεκόρ. Προς το παρόν, ας κρατήσουμε μια επιφύλαξη για τους πυραύλους Neptune.

Ο λόγος είναι η αναφορά του Βρετανού πρωθυπουργού Τζόνσον κατά τη συνάντησή του με τον Ζελένσκι στο Κίεβο σε αντιπλοϊκούς πυραύλους Harpoon. Κι επειδή δεν το αναγγέλλεις και μετά τους μεταφέρεις, αφού αυτό θα τους καθιστούσε ευάλωτους, ενώ οι Βρετανοί δεν έχουν τη φήμη των αφελών, ας κρατήσουμε ένα ενδεχόμενο το πλήγμα στο πλοίο να μην προήλθε από Neptune…

Οι αμερικανικοί αντιπλοϊκοί πύραυλοι Harpoon θα μπορούσαν να βρίσκονταν ήδη στην Ουκρανία και δη πλησίον των ακτών της Μαύρης θάλασσα, για την προάσπιση της πρόσβασης εκεί τουλάχιστον της περιοχής της Οδησσού, αν υποτεθεί -λογικά- ότι η Μαριούπολη είναι ήδη χαμένη. Σε περίπτωση που αυτό θα επιβεβαιωνόταν, προφανώς θα άλλαζε όλα τα δεδομένα του προβλήματος.

Αν ισχύει, η πρόθεση αντεκδικητικού πλήγματος ίσως “αλλάξει διάσταση”. Η Ελλάδα νομιμοποιείται να ζητήσει από το ΝΑΤΟ άμεση ενίσχυση της αντιαεροπορικής και αντιβαλλιστικής άμυνας της περιοχής του Έβρου, λόγω της παρουσίας αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.. Σε περιόδους πολεμικής εμπλοκής στη γειτονιά σου, δεν υπάρχει η πολυτέλεια να αγνοηθούν ακόμα και σενάρια που συγκεντρώνουν τη μικρότερη πιθανότητα υλοποίησης.


ΕΠΑΙΞΑΝ ΡΟΛΟ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ TB-2 BAYRAKTAR;
Μια τελευταία πληροφορία που διακινείται έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθότι αφορά εμπλοκή τουρκικών μη επανδρωμένων αεροχημάτων Bayraktar TB-2 στην επιχείρηση εξουδετέρωσης του εμβληματικού ρωσικού καταδρομικού Moskva. Στοιχεία της χθεσινής ημέρας, αργά το απόγευμα, καταγράφουν πτήσεις τουρκικών Bayraktar στην περιοχή. Χαρακτηριστική είναι η ενασχόληση και εμπλοκή με ένα εξ αυτών από το ρωσικό πολεμικό πλοίο “Ναύαρχος Έσσεν“, με το αντιαεροπορικό σύστημα SHTIL-1 που φέρουν.

Όλα δείχνουν όμως, ότι η χρήση των Bayraktar αποτέλεσε μια καλά σχεδιασμένη απόπειρα τακτικής παραπλάνησης και αντιπερισπασμού με στόχο τις ρωσικές ναυτικές δυνάμεις, ή την εξασφάλιση συντεταγμένων βολής κατά του καταδρομικού. Εστιάζοντας την προσοχή των πληρωμάτων των ρωσικών πολεμικών πλοίων στη δράση των ουκρανικών TB-2 και το ενδεχόμενο να εξαπολύσουν βλήμα εναντίον στόχου επιφανείας, μείωσαν την προσοχή τους σε άλλες απειλές.

Ως αποτέλεσμα το Moskva δέχθηκε μπαράζ αντιπλοϊκών πυραύλων και κατά τα φαινόμενα βυθίστηκε, με το ενδεχόμενο η πιθανότητα να αληθεύουν οι αναφορές για 150+ θύματα ανάμεσα στα μέλη του πληρώματος, να είναι πολύ υψηλή…

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

 
Top