GuidePedia

0


Η ηγέτιδα δύναμη της Ευρώπης, η Γερμανία, είναι μια χώρα σε υποχώρηση, μια χώρα που αντιμετωπίζει πλήθος προβλημάτων τα οποία συγκαλύπτει η ευμάρεια και θα προκαλέσουν εκρήξεις στο μέλλον εάν η πολιτική της ηγεσία δεν πάψει να θεωρεί ότι θα ελέγξει την Ευρώπη κάνοντάς την καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσή… Με ποσοστά γεννητικότητας από τα χαμηλότερα στον κόσμο και μέση ηλικία από τις πιο υψηλές, το δημογραφικό απειλεί φανερά τη Γερμανία σε πολύ περισσότερα επίπεδα από το αμιγώς οικονομικό…
Η μηνιαία έκθεση της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας, η Bundesbank, είναι εξόχως αποκαλυπτική. Η Γερμανία έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο ώστε έχει απόλυτη ανάγκη από περίπου 200.000 νέους μετανάστες ετησίως για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τη δημογραφική υποχώρηση και να στηρίξει την ανάπτυξή της. Η χώρα είχε πάνω από 10,6 εκατομμύρια μετανάστες, σε συνολικό πληθυσμό 81,7 εκατομμυρίων το 2010, όπως αναφέρει το ομοσπονδιακό ινστιτούτο στατιστικής «Destatis».
Παράλληλα, έχοντας διαπιστώσει ότι «τα νούμερα δεν βγαίνουν», η τράπεζα προειδοποιεί για την ανάγκη σημαντικών αλλαγών στο σύστημα συνταξιοδότησης… Η Γερμανία έχει ήδη αποφασίσει την αύξηση στα 67 χρόνια την ηλικία συνταξιοδότησης και αναζητά συνεχώς εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό από άλλες χώρες, κυρίως από την ανατολική Ευρώπη, σε ειδικότητες όπως μηχανικούς, ειδικούς στην πληροφορική και νοσηλευτές.
Για παράδειγμα, η χώρα υποδέχθηκε πέρυσι 177.300 μετανάστες, κυρίως προερχόμενους από την κεντρική και την ανατολική Ευρώπη, καταγράφοντας αύξηση κατά 2,6% σε σχέση με το 2010, την πιο σημαντική εδώ και 15 χρόνια.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top