GuidePedia

0



Η επικεφαλής της Διεύθυνσης για τη Διεύρυνση, Alexandra CAS GRANJE, δεν γνωρίζει αν η απόφαση της Χάγης θα βοηθήσει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της FYROM, αλλά οι Βρυξέλλες εκτιμούν ότι η έκβαση της αγωγής θα είναι ένα σημαντικό επιχείρημα για τις περαιτέρω διαπραγματεύσεις για το όνομα.

«Ελπίζω ότι η ετυμηγορία θα συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Όποια και αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου θα είναι με στόχο την επίλυση του θέματος της ονομασίας, η οποία θα μας επιτρέψει να ομαλοποιήσουμε πλήρως τις σχέσεις με αυτή τη χώρα», είπε η CAS GRANJE.

Διπλωματικές πηγές σχολιάζουν ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει μεγάλες πολιτικές πιέσεις από τις υπόλοιπες χώρες, αν το μεγάλο φήμης Δικαστήριο κρίνει ότι παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία.

Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η Αθήνα θα ενδώσει, κυρίως λόγω της ισχυρής πίεσης του ελληνικού λαού.

«Η Επιτροπή κάνει τη δουλειά της, περιμένει και τα άλλα θεσμικά όργανα να προβούν σε δηλώσεις. Δεν ξέρω και δεν μπορώ να πω πότε θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις», είπε η CAS GRANJE.

Με τη σημερινή συμφωνία, που υπεγράφη στις Βρυξέλλες, μέσω του μηχανισμού προενταξιακής βοήθειας για το 2010 και την έγκριση στα Σκόπια του ποσού των 36,9 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την GRANJE η χώρα έχει αξιοποιήσει σωστά τα κοινοτικά κονδύλια.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top