GuidePedia

0


Καζάνι που βράζει η νοτιοανατολική Μεσόγειος και στο ρόλο του “πυρπολητή” ,ποιος άλλος η Τουρκία. Η Άγκυρα πιέζει αφόρητα το Λίβανο να ακυρώσει τη συμφωνία για την ΑΟΖ που έχει υπογράψει με την Κύπρο,κινητοποιώντας τη Λευκωσία.


Η Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου κάλεσε το Λίβανο να μην υποκύψει στις πιέσεις κάνοντας σαφές ,ότι όποια κι αν είναι η απόφαση η Κύπρος θα προχωρήσει κανονικά στις έρευνες.


Η επικεφαλής της Κυπριακής διπλωματίας θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία της Αιγύπτου στις 2 Νοεμβρίου , σχετικά με την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται στην Κύπρο αντιπροσωπεία από τεχνοκράτες του Λιβάνου, για να συζητηθούν όλα τα θέματα, αναφορικά με την ΑΟΖ, με δεδομένη την αφόρητη πίεση που δέχεται η Βυρητός από την Τουρκία για να ακυρώσει τις συμφωνίες με την Κύπρο.


«Για εμάς δεν ακυρώνεται οτιδήποτε από τις δικές μας δραστηριότητες αναφορικά με την ΑΟΖ μας και πιστεύω ότι θα είναι εις βάρος του Λιβάνου εάν δεν επικυρώσει αυτήν τη Συμφωνία», δήλωσε η κ. Μαρκουλλή.
Στο μεταξύ, αυξάνονται οι περιπολίες Ισραηλινών μαχητικών πάνω από το οικόπεδο 12 με αφορμή και την παρουσία της νατοϊκής αρμάδας στην περιοχή,στην οποία συμμετέχει και η φρεγάτα ΥΔΡΑ. Αναμένεται και η Ομάδα Μάχης του Ρωσικού αεροπλανοφόρου Νάυαρχος Κουζνέτσοφ η οποία θα κινηθεί στην περιοχή . Η Ομάδα Μάχης του αεροπλανοφόρου στην Μεσόγειο αποτελείται από 6 αντιτορπιλικά, φρεγάτες και πλοία υποστήριξης.

Η διάρκεια της ρωσικής αποστολής στην περιοχή θα είναι τρεις μήνες.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top