GuidePedia

0
rockets-hit-israeli-troops
Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή με την κατάσταση να έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν να μεταβαίνει εσπευσμένα στο Κάιρο ώστε να ξεκινήσει τις προσπάθειες για τερματισμό των συγκρούσεων.
Το πρωί της Τετάρτης τρεις ρουκέτες έπληξαν το βόρειο Ισραήλ, το οποίο ανταπάντησε με πυρά. Την προηγούμενη εβδομάδα τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από το Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ, γεννώντας φόβους για κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.

Οι δυνάμεις του Ισραήλ πραγματοποίησαν 60 αεροπορικές επιδρομές το βράδυ της Τετάρτης με στόχο να πλήξουν τα τούνελ στα σύνορα με την Αίγυπτο απ’ όπου μεταφέρονται όπλα και στρατιωτικός εξοπλισμός.
Εκτός αυτού, στην πόλη της Γάζας ο ισραηλινός στρατός έχει περικυκλώσει τις συνοικίες της πυκνοκατοικημένης πόλης και εξαπολύει μάχες εναντίον της Χαμάς.
Στο μεταξύ, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ αποφάσισε να ξεκινήσει από την Αιγυπτιακή πρωτεύουσα την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή, ενώ αργότερα θα μεταβεί στην Ιορδανία, το Ισραήλ και τη Συρία.
Όπως ο ίδιος ανακοίνωσε πάντως δεν σκοπεύει να συναντηθεί με εκπροσώπους της Χαμάς και δεν ξεκαθάρισε αν θα επισκεφτεί τη Λωρίδα της Γάζας αυτή την εβδομάδα ή όχι. Σκοπός της περιοδείας του είναι ο τερματισμός των εχθροπραξιών και η επίτευξη εκεχειρίας.
Εκπρόσωπος της Χαμάς ωστόσο επισήμανε ότι το σενάριο της εκεχειρίας φαντάζει αδύνατο καθώς προϋποθέτει τερματισμό των Ισραηλινών επιθέσεων, απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Λωρίδα της Γάζας και άρση του αποκλεισμού με ταυτόχρονο άνοιγμα των συνόρων.
Περισσότεροι από 935 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και γυναικόπεδα και ηλικιωμένοι, έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ πάνω από 4.500 άτομα έχουν τραυματιστεί από την έναρξη των Ισραηλινών επιχειρήσεων.
I-LIVE.GR

Δημοσίευση σχολίου

 
Top