GuidePedia

0


Του Γιώργου Κράλογλου
Η ακρίβεια είναι εισαγόμενη, θα δούμε… Στην αναρχία είχαμε τις διορθωτικές κινήσεις, θα δούμε… Στα ομόφυλα ζευγάρια όμως έχουμε οριστικές λύσεις… Φέραμε και το 2023 τους (καθιερωμένους εδώ και χρόνια) 500.000 τόνους σε λαχανικά και φρούτα, ανάμεσά τους ντομάτες, πατάτες, κρεμμύδια, σκόρδα πιπεριές και λεμόνια (!!) αλλά κλαίμε τη μοίρα μας για εισαγόμενη ακρίβεια… Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα λυθεί από μόνο του το θέμα της ακρίβειας, σε εμάς που έτσι και δεν μας πουλήσουν οι Τούρκοι, οι Αιγύπτιοι αλλά και οι Γάλλοι (!!) τους 180.000 τόνους πατάτες που έχουμε ανάγκη κάθε χρόνο από τις δικές τους παραγωγές (καθώς εμείς περιμένουμε το Μπαγκλαντές να έρθει να μα τις μαζέψει…) θα πεινάσουμε.

Έτσι και δεν στείλουν οι Ινδοί, οι Αιγύπτιοι και οι Αυστριακοί (!!) τους 25.000 τόνους σε κρεμμύδια που μας λείπουν κάθε χρόνο (γιατί ούτε αυτά τα παράγουμε στον τόπο μας), θα μας λείψουν επίσης από τις καθημερινές μας ανάγκες. Φέρνουμε επίσης κάθε χρόνο 20.000 τόνους λεμόνια και 15.000 τόνους ντομάτες από πού νομίζετε (εκτός από την Αίγυπτο, την Αφρική και Τουρκία). Από την Ολλανδία (!!) εκτός από τη διπλανή Αλβανία. Γιατί λοιπόν να έλθουν οι Αλβανοί να τα μαζέψουν στην Ελλάδα, αφού μπορούν να τα φτιάξουν στον τόπο τους και να μας τα πουλάνε; Τα σκαλίζουμε όλα αυτά (ανάμεσα στις απορίες μας αν τα προβλήματά μας, ως οικονομία, λύθηκαν ή τα έχουμε βάλει σε κάποια σειρά και είναι μόνο θέμα χρόνου να τα λύσουμε, όπως μας αφήνει να καταλάβουμε η κυβέρνηση) για να δούμε, αν έχουμε ή όχι την άνεση να κάνουμε πρώτο θέμα προβολής και δημόσιου διαλόγου τη νομοθεσία των ομόφυλων ζυγαριών.

Είναι αυτό που πρέπει να μας απασχοληθεί (ως θέμα προτεραιότητας) στην πολιτική μας γιατί δεν έχουμε πλέον προβλήματα με την παραγωγή μας, με το εργασιακό μας με την υγεία και την προστασία του πολίτη; Ειδικά αυτό το τελευταίο, της προστασίας του πολίτη, για να καταλάβουμε και ποιος ο λόγος ανακίνησης από την κυβέρνηση, μετον ανασχηματισμό ή τις (κατά την κυβέρνηση) κινήσεις διόρθωσης του κυβερνητικού σχήματος (με μοναδική διόρθωση τη μεταβολή στο Προστασίας του Πολίτη). Για αυτό (όπως γράψαμε και στον πρόλογο του σημερινού σημειώματος) η άποψή μας είναι, θα δούμε… Συνεπώς, έχουμε σε σαφέστατη εκκρεμότητα το πώς θα σώσουμε τον πολίτη από την αναρχία και την εγκληματικότητα που αποτελούν πλέον όχι ημερήσια αλλά ανά 3ωρο ή και 2ωρο θέματα για τον χώρο της ενημέρωσης.

Πώς η υγεία θα καλυφθεί οικονομικά και από το φοροκυνηγητό με τα 2-3 δισ. που ελπίζει ότι θα συγκεντρώνει το υπουργείο Οικονομικών μέχρι να την καταπολεμήσει εντελώς… (επίσης θα δούμε…). Πώς θα μπορέσουμε να πείσουμε τους 300.000 που δεν ανταποκρίνονται στη ζήτηση της αγοράς εργασίας γιατί (πάρα πολύ σωστά) αρνούνται να δεχθούν τους πρώην μισθούς Βουλγαρίας χωρίς να έχουν εγγυήσεις και για τις συνθήκες εργασίας. Πώς θα πείσουμε όχι τους επενδυτές των Κεντρικών και Βορείων χωρών της Ε.Ε. να κοπιάσουν και στην Ελλάδα αλλά να μας προτιμούν ως τη χώρα των επενδυτικών ευκαιριών των Βαλκανίων, έστω και πίσω από τη Βουλγαρία την Αλβανία και την Τσεχία…


Όλα αυτά παραμένουν εκτός δημοσίου διαλόγου, με τον πρωθυπουργό να εγκαινιάζει σήμερα την πρώτη δημόσια συζήτηση μόνο για το ζήτημα των ομόφυλων, ξεκαθαρίζοντας το θέμα της ισότητας στον γάμο, δηλαδή την αναγνώριση του δικαιώματος στον πολιτικό γάμο και για τα ομόφυλα ζευγάρια, που (όπως ο ίδιος θα τονίσει στη συνέντευξή του) τόσο πολύ έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη. Και για τον λόγο αυτό θα φέρει επειγόντως στη Βουλή και το σχετικό νομοσχέδιο.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top