GuidePedia

0

Οι Ρεπουμπλικάνοι εξοργισμένοι από τις διαρροές ότι 14 μονάδες ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ βρίσκονται στην Ουκρανία.

Τα όσα διαδραματίζονται στο Ουκρανικό δεν έχουν προηγούμενο...αλλά οι προκλητικές δηλώσεις του Mikhail Podolyak που είναι σύμβουλος του Zelensky ξεπερνάει κάθε όριο κυνικότητας και επιβεβαιώνει όρι οι ρώσοι ορθώς διεξάγουν πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
Ο Mikhail Podolyak, «δήλωσε ανοιχτά ότι σήμερα η Ουκρανία έχει μια μοναδική ευκαιρία να «σκουπίσει» γρήγορα και ανώδυνα μεγάλο αριθμό φιλορωσικού πληθυσμού»
Οι εξτρεμιστικές δηλώσεις και τα εγκλήματα του καθεστώτος της Ουκρανίας επιβεβαιώνουν την ανάγκη συνέχισης της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι της, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών
Το υπουργείο επέστησε την προσοχή στο «την πιο πρόσφατη μερίδα εξτρεμιστικών δηλώσεων ορισμένων Ουκρανών αξιωματούχων», ειδικότερα του Mikhail Podolyakκ, συμβούλου του επικεφαλής του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, ο οποίος «ενώ συζητούσε την κατάσταση που αφορά την κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, ανοιχτά δήλωσε ότι σήμερα το καθεστώς του Κιέβου έχει μια μοναδική ευκαιρία να εξαγανίσει μεγάλο αριθμό φιλορώσων».
«Τέτοιες ρητορικές και εγκληματικές ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου επιβεβαιώνουν την ανάγκη συνέχισης της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης έως ότου εκπληρωθούν πλήρως οι στόχοι αποστρατικοποίησης της Ουκρανίας και η εξάλειψη των απειλών για την ασφάλεια της Ρωσίας»,
Ο προκλητικός Mikhail Podolyak «υποσχέθηκε επίσης να τιμωρήσει τους κατοίκους της Κριμαίας και του Donbass για την επιθυμία τους να ενσωματωθούν με την Ρωσία».

Απογοητευμένοι οι Ουκρανοί

Οι αρχές της Ουκρανίας είναι απογοητευμένες που οι χώρες της ΕΕ δεν μπορούν να εφαρμόσουν ένα σχέδιο για την κοινή αγορά πυρομαχικών για την Ουκρανία, δήλωσε ο προκλητικός υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Kuleba.
Οι χώρες του ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να αυξάνουν την προμήθεια αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων στην Ουκρανία, δήλωσε στο Κίεβο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

«Κατανοώ ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο θα θέσει τα ζητήματα της ένταξης της Ουκρανίας στην Συμμαχία και των εγγυήσεων ασφαλείας για την Ουκρανία, αυτό θα είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων της ατζέντας»
Ωστόσο η Ουκρανία πρώτα πρέπει να κερδίσει και μετά θα εξεταστεί η ένταξη της στον ΝΑΤΟ ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ
Η αποτροπή της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ παραμένει ένας από τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ανέφερε ο Peskov, εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου, προσθέτοντας ότι μια τέτοια ένταξη «θα αποτελούσε σοβαρή, σημαντική απειλή για την ασφάλεια» της Ρωσίας.

Η Ουκρανία επικρίνει την ΕΕ

Η Ουκρανία επέκρινε την ΕΕ για την αποτυχία να εφαρμόσει το σχέδιο για την αγορά πυρομαχικών
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, αυτό είναι ένα τεστ για το εάν «η ΕΕ έχει στρατηγική αυτονομία στη λήψη νέων σημαντικών αποφάσεων στον τομέα της ασφάλειας».
«Η αποτυχία της ΕΕ να εφαρμόσει τη δική της απόφαση να αγοράσει από κοινού πυρομαχικά για την Ουκρανία είναι απογοητευτική.
Αυτή είναι μια δοκιμή για το εάν η ΕΕ έχει στρατηγική αυτονομία στη λήψη σημαντικών αποφάσεων για την ασφάλεια», τόνισε προκλητικά ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Kuleba.

To Politico, επικαλούμενo πηγές, ανέφερε ότι οι χώρες της ΕΕ διαφωνούν για το εάν οι συμβάσεις όπλων για την αγορά πυρομαχικών για την Ουκρανία θα συναφθούν μόνο με εταιρείες από την ΕΕ ή εάν θα είναι ανοιχτές σε κατασκευαστές από άλλες χώρες.
H Γαλλία τάσσεται υπέρ της σύναψης συμβάσεων με εταιρείες από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επίσης Πολωνία και Γαλλία αλληλοκατηγορούνται επειδή περιπλέκουν τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για αυτό το θέμα.
Στις 20 Μαρτίου 2023, το Συμβούλιο της ΕΕ ενέκρινε σχέδιο του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της κοινότητας, Josep Borrell, το οποίο προβλέπει τη διάθεση 2 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ειρήνης για την προμήθεια 1 εκατομμυρίου πυρομαχικών στην Ουκρανία εντός 12 μηνών και τον διπλασιασμό αυτού του ποσού μέσα σε 2 χρόνια χάρη σε κοινές παραγγελίες βλημάτων διαμετρήματος 155 mm από χώρες της Ε.Ε.

Οι Aμερικανοί συνεχίζουν να στηρίζουν την Ουκρανία

Σύμφωνα με το The Hill, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη δαπανήσει 75,5 δισεκατομμύρια δολάρια για βοήθεια στην Ουκρανία από τον Ιανουάριο του 2022 έως τον Ιανουάριο του 2023.
Αυτό περιλαμβάνει 29,3 δισεκατομμύρια δολάρια για στρατιωτική βοήθεια, 45 δισεκατομμύρια δολάρια με στόχο «να διασφαλίσει τη γενική ασφάλεια της Ουκρανίας, να αποκαταστήσει την οικονομία της, την ενέργεια ασφάλεια και για να ξεπεραστεί η ανθρωπιστική κρίση» και 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες.
Το 2022, οι δυτικές χώρες παρείχαν στην Ουκρανία στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια αξίας 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων η οποία ωστόσο έφθασε στα 140 δισεκ. δολάρια.

Οι ΗΠΑ στέλνουν 31 Abrams

Στην εκπαίδευση 250 Ουκρανών στην χρήση των αμερικανικών αρμάτων μάχης Abrams αναμένεται να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα Αμερικάνοι στρατιωτικοί.
Όπως μεταδίδει το Associated Press, η εκπαίδευση των Ουκρανών τόσο στον χειρισμό όσο και στη συντήρηση των αμερικανικών τανκ θα διαρκέσει περίπου 10 εβδομάδες, ενώ πρόθεση των ΗΠΑ είναι να στείλουν τα άρματα μάχης το συντομότερο δυνατό στην Ουκρανία.
Εκτιμάται πως 31 αμερικανικά Abrams θα βρίσκονται στη Γερμανία, όπου και θα γίνει η εκπαίδευση των Ουκρανών – συγκεκριμένα στο στρατόπεδο εκπαίδευσης Grafenwehr - στα τέλη Μαΐου.

Ο Stoltenberg κοροϊδεύει τους Ουκρανούς

Διαβεβαιώσεις ότι κάποια στιγμή η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ δίνει ο γενικός γραμματέας Jens Stoltenberg, αν και επισημαίνει πως κάτι τέτοιο δεν είναι ακόμα πιθανό καθώς αποτελεί μια πιο μακροπρόθεσμη προοπτική.
Σε δηλώσεις του λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Ομάδας Επαφής στη ΝΑΤΟική βάση του Ramstein στη Γερμανία, ο Stoltenberg υποστήριξε πως μόλις τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, το Κίεβο θα πρέπει να έχει την ικανότητα να αποτρέψει νέες επιθέσεις.
Αν και το Κίεβο έχει υποβάλλει επίσημα αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι Σύμμαχοι όχι μόνο το έχουν αγνοήσει, αλλά αρνούνται ακόμα και να προσδιορίσουν ένα σχετικό χρονοδιάγραμμα που να ορίζει τη διαδικασία για τη μελλοντική ένταξη της στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Οι Ρεπουμπλικάνοι εξοργισμένοι από τις διαρροές ότι 14 μονάδες ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ βρίσκονται στην Ουκρανία

Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι Αμερικανοί νομοθέτες εξέφρασαν την οργή τους για τη δημοσίευση μυστικών εγγράφων σχετικά με την παρουσία του αμερικανικού στρατού στην Ουκρανία.
Με βάση τις διαρροές εγγράφων, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν 14 μονάδες ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ που βρίσκονται στην Ουκρανία, αν και το Πεντάγωνο υποστηρίζει εδώ και πολλούς μήνες ότι μια μικρή ομάδα πεζοναυτών βρίσκεται στην πρεσβεία.
Ο Corey Mills (R-Fla.) δήλωσε ότι υπάρχει κίνδυνος υφέρπουσας επέκτασης των καθηκόντων που εκτελούνται από τον αμερικανικό στρατό στην Ουκρανία.
«Νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερη διαφάνεια, κάτι που είναι απογοητευτικό για όλους μας»
Ο αμερικανός βουλευτής Matt Goetz (Ρεπουμπλικάνος, Φλόριντα) ζήτησε από το Πεντάγωνο να αποκαλύψει πόσοι Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται στην Ουκρανία.
Ο Matt Rosendale (R-Montana) τόνισε ότι όλα τα στοιχεία καταδεικνύουν την επέκταση της επέμβασης που πραγματοποιούν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία».

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top