GuidePedia

0

    Ο άνθρωπος που ήθελε να παραιτηθεί πριν λίγους μήνες!

Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθήκοντα Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο Θάνος Ντόκος, αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας από τον Οκτώβριο του 2019.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, άμεση προτεραιότητα του κ. Ντόκου και του γραφείου Εθνικής Ασφαλείας είναι η ολοκλήρωση της στρατηγικής εθνικής ασφάλειας αλλά και της θεσμοθέτησης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που κατά καιρούς έχει προχωρήσει σε απίστευτες δηλώσεις για το Αιγαίο και την συνεκμετάλλευση, ενώ είχε κάνει μία ατυχέστατη δήλωση για τον Χαφτάρ.

Τι είχε δηλώσει παλαιότερα για την συνεκμετάλλευση

''Ακόμη και ιδέες περί συνεκμετάλλευσης (kazan-kazan) μπορούν να συζητηθούν, υπό την προϋπόθεση της προηγούμενης οριοθέτησης μέσω προσφυγής σε διεθνές δικαιοδοτικό όργανο.''

Για τον Χαφτάρ

"Εχει αλλάξει το μομέντουμ της σύγκρουσης επισημαίνοντας πως ο Χάφταρ στον οποίον είχεμ κι εμείς επενδύσει κατά κάποιον τρόπο είχε το πάνω χέρι αλλά τώρα φαίνεται ότι χάνει στο πεδίο των μαχών και ίσως οι πολιτικές του ημέρες να είναι μετρημένες."

Ποιος είναι ο Θάνος Ντόκος

Ο Θάνος Ντόκος είναι Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Cambridge. Έχει διατελέσει ερευνητής στο Ινστιτούτο Έρευνας για την Ειρήνη της Φρανκφούρτης και το Κέντρο για την Επιστήμη και τις Διεθνείς Σχέσεις του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Από το Μάρτιο 1996 έως τον Οκτώβριο 1998 εργάστηκε ως Επιστημονικός Υπεύθυνος της Διεύθυνσης Στρατηγικών Μελετών, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο διάστημα 1998-99 ως Σύμβουλος σε θέματα ΝΑΤΟ στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Σήμερα είναι Γενικός Διευθυντής στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ). Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Πειραιώς και Αθηνών, τη Σχολή Εθνικής Αμύνης, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και τη Διπλωματική Ακαδημία.

 πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top