GuidePedia

0

Δεκαέξι υπουργοί συνεδριάζουν εκτάκτως υπό την προεδρία του Ταγίπ Ερντογάν για το ζήτημα του κορονοϊού, ύστερα από την ανακοίνωση, χθες, του υπουργού Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ότι διαπιστώθηκε ένα κρούσμα κορονοϊού στην Τουρκία. Πρόκειται για άνδρα που ήρθε από Ευρωπαϊκή χώρα, είπε ο Τούρκος υπουργός, ωστόσο δεν αποκάλυψε σε ποια πόλη της Τουρκίας βρίσκεται ο ασθενής. Στη σημερινή σύσκεψη, που πραγματοποιείται στο προεδρικό μέγαρο, συμμετέχουν επίσης ο πρόεδρος του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Συμβουλίου που ρυθμίζει τα θέματα της πανεπιστημιακής παιδείας και ο Διευθυντής Θρησκευτικών Υποθέσεων.

Μετά την ανακοίνωση χθες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που χαρακτήρισε την προσβολή από τον κορονοϊό «πανδημία», η σημερινή επείγουσα σύσκεψη υπό τον Ερντογάν αναμένεται να εξετάσει τις τελευταίες εξελίξεις και πρόκειται να εξαγγελθούν μέτρα. Στο μεταξύ, πολλοί δήμοι έλαβαν ήδη μέτρα κατά του κορονοϊού. Ο δήμος Κων/πολης έκλεισε τα θέατρα του δήμου και την αίθουσα συναυλιών, ενώ ανέστειλε μέχρι το τέλος του μήνα τις εκδηλώσεις στα μουσεία του δήμου και τις επισκέψεις στα μουσεία.

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ανακοίνωσε ότι ακυρώθηκαν οι άδειες στον στρατό για το σαββατοκύριακο λόγω κορονοϊού. Στο μεταξύ πολλοί πολίτες στην Τουρκία αποφεύγουν πλέον να χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα συγκοινωνίας λόγω του κορονοϊού και επιλέγουν να μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους. Λόγω αυτού η κίνηση στους δρόμους κυρίως της Κωνσταντινούπολης έχει αυξηθεί κατά 60%.

Εργασίες απολύμανσης άρχισαν σε δημόσια κτίρια και υπηρεσίες. Η αίθουσα συνεδριάσεων της τουρκικής Εθνοσύνελευσης και ο χώρος επισκεπτών απολυμάνθηκαν χθες τη νύχτα από ειδικά συνεργεία καθαρισμού. Επίσης απολυμαίνονται το μετρό και τα αστικά λεωφορεία. Ελλείψεις παρατηρήθηκαν στα φαρμακεία και περιπτώσεις υπερτιμολόγησης σε βασικά υλικά απολύμανσης όπως κολώνιες, αντιβακτηριδιακές μάσκες και αντισηπτικά.

Στο μεταξύ, η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, που ρυθμίζει όλα τα θέματα που συνδέονται με τη μουσουλμανική θρησκεία στην Τουρκία, απάντησε στο ερώτημα αν είναι επιτρεπτή η χρήση ουσιών όπως το οινόπνευμα που περιέχεται στην κολώνια και τα αντιβακτηριακά απολυμαντικά χεριών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Με σημερινή ανακοίνωση η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων απάντηση ότι «είναι επιτρεπτή χρήση αλκοολούχων ουσιών εφόσον πρόκειται για καθαρισμό». Ως γνωστόν, η μουσουλμανική θρησκεία απαγορεύει αυστηρά στους πιστούς της τη χρήση αλκοόλ.
AΠΕ-ΜΠΕ

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top