GuidePedia

0


Ρώσοι αλεξιπτωτιστές θα μεταβούν στην Αίγυπτο για στρατιωτικές ασκήσεις. Τα ελικοπτεροφόρα/αποβατικά MISTRΑL, οι φρεγάτες FREEMM, τα ρωσικά ελικόπτερα ΚΑ52 ALIGATOR και πλήθος άλλων οπλικών συστημάτων διασφαλίζουν ότι ο Ερντογάν δεν πρόκειται να αμφισβητήσει καμία αιγυπτιακή ΑΟΖ στον αιώνα τον άπαντα.

Μία ακόμη επιβεβαίωση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr για την ρωσο-αιγυπτιακή αμυντική συμμαχία με πλήθος άρθρων μας για μια κίνηση από την Μόσχα που θα αλλάξει το ρου των γεγονότων στην ανατολική Μεσόγειο .

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές τον Οκτώβριο θα μεταβούν αεροπορικώς στην Αίγυπτο με « όλα τα εργαλεία τους» για να συμμετάσχουν σε κοινές ασκήσεις, ανακοίνωσε επίσημα το ρωσικό το υπουργείο άμυνας.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της ρωσικής δύναμης αλεξιπτωτιστών , οι στρατιώτες με όλα με τα όπλα τους και το βαρύ εξοπλισμό τους θα μεταβούν σε μία χώρα της Βορείου Αφρικής για να συμμετάσχουν σε κοινές διεθνείς ασκήσεις»,αναφέρει η σχετική ανακοίνωση .

Προβλέπεται ότι κατά τη διάρκεια της άσκησης, Ρώσοι και Αιγύπτιοι κομάντος θα αναπτύξουν μια κοινή «προσέγγιση» στο κύριο σενάριο του εντοπισμού και εξάλειψης παράνομων ένοπλων σχηματισμών σε ένα περιβάλλον της ερήμου. Σημειώνεται ότι στις ασκήσεις θα συμμετέχουν στρατιωτικοί παρατηρητές από περισσότερες από 30 χώρες.

Σε συνδυασμό με την πιθανολογούμενη κάθοδο της Μόσχας στην Κύπρο και την συμμετοχή της στην εξόρυξη υδρογονανθράκων έπειτα από πρόσκληση του Κύπριου υπουργού , η Ρωσία ενεργοποιείται ρεαλιστικά πλέον στην περιοχή μας , έχοντας και χερσαία φυσική στρατιωτική παρουσία στην πιο ευαίσθητη περιοχή του πλανήτη.

Η Αίγυπτος κινούμενη πάνω σε ορθά πλαίσια, σε αντίθεση με την Ελλάδα, και παρόλο και το δικό της οικονομικό πρόβλημα, αγόρασε οπλικά συστήματα τεράστιας γεωστρατηγικής σημασίας για να διαφύλαξη των τεράστιων κοιτασμάτων που διαθέτει.

Σε αντίθεση με την χώρα μας που δεν έχει βρει ακόμα λύση στο οικονομικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει, παραγνωρίζοντας το ρητό που λέει ότι « εάν θέλεις ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο».

πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top