GuidePedia

0

Η ισραηλινή Αεροπορία κατηγορείται από το Σουδάν ότι έπληξε μέσω επιδρομής τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών, εργοστάσιο παραγωγής όπλων στη χώρα, στο στρατο-βιομηχανικό σύμπλεγμα «Γιαρμούκ» στα νότια της πρωτεύουσας Χαρτούμ.
Την καταγγελία έκανε ο Σουδανός υπουργός Πληροφοριών και πλέον αποτελεί πρώτο θέμα στον ισραηλινό Τύπο και άλλα μέσα ενημέρωσης εντός και εκτός της χώρας. Τα μαχητικά φέρονται να προσέγγισαν στον στόχο τους από ανατολάς…

Ισραηλινοί επίσημοι έχουν αρνηθεί μέχρι στιγμής είτε να αποδεχτούν είτε να απορρίψουν την εμπλοκή της χώρας τους στην επίθεση, αρνούμενοι ακόμα και να σχολιάσουν. Πρόκειται για μια στάση η οποία συνήθως σημαίνει ότι όντως υπήρχε εμπλοκή, αφού θυμίζει τη στάση που τηρήθηκε επί πολλούς μήνες στην καταστροφή του πυρηνικού αντιδραστήρα της Συρίας…
Η επίθεση έσπειρε τον πανικό αφού η πυρκαγιά που ξέσπασε ήταν πολύ μεγάλη, με τους Σουδανούς να υποστηρίζουν ότι οι εκρήξεις προκάλεσαν και την ανάφλεξη από ξερά χόρτα στην γύρω περιοχή καθιστώντας την πυρκαγιά προς στιγμήν ανεξέλεγκτη, παρά τους ισχυρισμούς των Σουδανών ότι οι δυνάμεις πολιτικής άμυνας την έθεσαν σύντομα υπό έλεγχο. Δεν είναι σαφές εάν από την επίθεση υπάρχουν θύματα αν και όλες οι μέχρι τώρα ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπήρξαν, κάτι που εξάλλου είναι και λογικό.
Υπενθυμίζεται, ότι οι Ισραηλινοί έχουν πραγματοποιήσει επιδρομές στη χώρα πλήττοντας αυτοκινητοπομπές που μετέφεραν όπλα με προορισμό τη Χαμάς και ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Λωρίδα της Γάζας. Με αυτό το δεδομένο, δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι το εργοστάσιο εμπλεκόταν – κατά τους Ισραηλινούς πάντα – στην παραγωγή και πώληση όπλων στη Γάζα.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top