GuidePedia

0

Στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων, η ελληνική επιχειρηματικότητα αντέχει και παλεύει κάτω από τις πλέον δύσκολες συνθήκες. Ακόμη και στον ''δαιμονοποιημένο'' αμυντικό τομέα, όπου σε διαγωνισμό του ινδικού Στρατού θα συμμετάσχει και το ελληνικό πυροβόλο ''Άρτεμις-30'', το οποίο προωθείται δυναμικά από τα ΕΑΣ. Αν και σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στην δεκαετία του 1980, το συγκεκριμένο πυροβόλο αποτελεί πάντα ένα αξιόπιστο οπλικό σύστημα.

Ξεκίνησε η διαδικασία απόκτησης νέων αντιαεροπορικών πυροβόλων από τον ινδικό Στρατό, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα 800 παλαιά πυροβόλα ZU-23-2 των 23 χλστ. Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι του ινδικού Στρατού, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την αγορά πυροβόλων με διαμέτρημα από 30 χλστ και άνω ικανό να αντιμετωπίζει εναέριους στόχους.  με εντυπωσιακές δυνατότητες αντιμετώπισης τόσο εναέριων όσο και χερσαίων στόχων.

Η έναρξη του προγράμματος αποφασίστηκε μετά τον όχι και τόσο κολακευτικό έγγραφο του Αρχηγό του ινδικού Στρατού, σύμφωνα με τον οποίο η πλειονότητα του στρατιωτικού υλικού του Στρατού της ασιατικής χώρας είναι παλαιάς τεχνολογίας.

Μία από τις βασικές απαιτήσεις των Ινδών είναι το πυροβόλο να μπορεί να μεταφέρεται από τα τρένα που χρησιμοποιούνται στο τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου της Ινδίας με εύρος τροχιάς 1.676 χλστ.

Σε αυτό το διαγωνισμό θα συμμετάσχει λοιπόν και το ελληνικό πυροβόλο ''Άρτεμις-30'' από τα ΕΑΣ, ενώ αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα η αξιολόγηση του από Ινδούς στρατιωτικούς.

Το ελληνικό σύστημα έχει μήκος 7,95 μέτρα, πλάτος 2,37 μέτρα, ύψος 2,25 μέτρα, βάρος μαζί με τα 500 βλήματα που φέρει εσωτερικά και είναι έτοιμα για βολή 7,4 τόνους, ταχυβολία 800 βλήματα το λεπτό η κάθε κάνη και εμβέλεια 8,4 χλμ.

Αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο σημαντική θα είναι η επιτυχής κατάληξη της υπόθεσης για την χειμαζόμενη αμυντική μας βιομηχανία.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top