GuidePedia

0

Είναι προφανές ότι η Τουρκία παίζει το παιχνίδι "chicken game", όπου οι δύο αντίπαλοι, κοιτάζουν πως θα εκφοβίσουν ο ένας τον άλλο, και να επιβληθεί ο ένας στον άλλο. Είναι φανερό, ότι η συνεχής, αδιάκοπη, συστηματική και χωρίς ίχνος ανακοπής υποχωρητικότητα και παραχωρητικότητα της Ελληνικής πλευράς (ξεκάθαρη επιλογή των πολιτικών), έχει δώσει στην τουρκική πλευρά την ψυχική και γιατί όχι, την πραγματική αίσθηση του να νομίζουν ή να θεωρούν ότι έχουν το πάνω χέρι στο ποιός θα επιβληθεί.
Έτσι λοιπόν, οι όποιες προσπάθειες της Ελλάδος, είναι αναμενόμενο ότι θα βρούν απεναντί τους την άμεση και σθεναρή αντίδραση της τουρκίας, που θεωρεί ότι πλέον έχει το πάνω χέρι - και ψυχολογικά - και γνωρίζοντας εκ' των προτέρων ότι η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να φτάσει την ένταση στα άκρα και σε πιθανή σύρραξη, και ότι είναι συνηθισμένη να υποχωρεί, κατανοεί ότι η καλύτερη κίνηση που έχει να κάνει, είναι να δημιουργήσει μια έκρυθμη κατάσταση, η οποία εκ' των πραγμάτων θα φέρει τις δύο χώρες σε συγκρουσιακή πορεία, απο την οποία αναμένει την Ελλάδα, να είναι αυτή που θα οπισθοχωρίσει, κερδίζοντας έτσι η τουρκία μερικούς ακόμα πόντους στον ψυχολογικό τομέα, αλλά και στην διεθνή σκακιέρα, και ενδυναμώνοντας της θέση της σαν τον αδιαμφισβήτητο κυρίαρχο του Αιγαίου και της Ανατ. Μεσογείου.
Η μόνη λύση σε αυτό το αδιέξοδο που εμείς δημιουργήσαμε, είναι να παρθεί η απόφαση να αντιδράσουμε με πυγμή και δυναμικά, και να μην οπισθοχωρήσουμε, για κανένα κόστος. Αλλά κάτι τέτοιο προϋποθέτει πρωτίστως, πολιτική βούληση, που σίγουρα δεν έχει κανείς εδώ και χρόνια, αλλά και αυτή την στιγμή στο Ελλαδιστάν. Συνεπώς, προβλέπουμε ότι η όλη προσπάθεια της χώρας μας, αν όντως οι τούρκοι φροντίσουν να ανεβάσουν την θερμοκρασία, θα είναι να κάνει μια τρύπα στο νερό. Είδωμεν.........

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top