GuidePedia

0
Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του Τούρκου διαιτητή, που αποπέμφθηκε από την Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επειδή αποκαλύφθηκε ότι είναι ομοφυλόφιλος.
Ο Χαλίμ Ιμπραήμ σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα le Temps λέει ότι «δεν έκλεψε, δεν λέρωσε το επάγγελμά του, απλά είναι ομοφυλόφιλος».
Ο 33χρονος δεν μπορεί ακόμα να δεχθεί την αποπομπή του από την διαιτησία, ενώ είπε «ότι έγινε εκπρόσωπος των ομοφυλοφίλων στην Τουρκία χωρίς καν να το επιδιώξει».
«Η προσωπική μου ζωή μετά τα δημοσιεύματα μετατράπηκε σε κόλαση. Διώχθηκα από την εργασία μου, απομακρύνθηκα από το ραδιόφωνο όπου εργαζόμουν», πρόσθεσε.
Ωστόσο, σημειώνει ότι η Τουρκία, συγκριτικά με άλλες μουσουλμανικές χώρες, είναι πιο «μπροστά» και δείχνει μεγαλύτερη ανοχή στους gay. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι ομοφυλόφιλοι και τρανσέξουαλ τραγουδιστές κατέχουν μια καλή θέση στην κοινωνία.
Ο Ιμπραήμ σκέφτεται πλέον σοβαρά να προσφύγει στο Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να βρει το δίκιο του. Τέλος, ο συνήγορός του, Μουράτ Σουελεμέζ, λέει ότι η «πρωτεύουσα της Γαλλίας διοικείται από έναν ομοφυλόφιλο την ώρα που στην Τουρκία σκέφτονται ακόμα αν μπορεί ένας gay να διευθύνει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top