GuidePedia

0

Νοσηλευτές καταγγέλλουν ότι εκτέθηκαν στον ιό κατά την υποδοχή του 19χρονου
Τρία επιπλέον νοσοκομεία τίθενται σε επιφυλακή
Έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η υποδοχή στο "Σισμανόγλειο" του 19χρονου ασθενή που βρέθηκε θετικός στον ιό της νέας γρίπης διέταξε ο υπουργός Υγείας, μετά τις καταγγελίες νοσηλευτών ότι τέσσερις συνάδελφοί τους εκτέθηκαν στον ιό κατά την προσέλευση του νεαρού στο νοσοκομείο. Για προληπτικούς λόγους οι νοσηλευτές παίρνουν φαρμακευτική αγωγή, ενώ όπως έγινε γνωστό, στην ίδια πτήση με τον 19χρονο φοιτητή επέβαινε και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος.
Ο 19χρονος έλληνας φοιτητής που προβλήθηκε από τον ιό εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ενώ η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή......
Μετά από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να τεθούν σε πλήρη ετοιμότητα τρία επιπλέον νοσοκομεία (το Παίδων Αγία Σοφία, το μαιευτήριο "Έλενα" και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης). Επιπλέον, ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε τη συμβολή των Μέσων Ενημέρωσης για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών και ανακοίνωσε ότι στον κυριακάτικο τύπο θα περιλαμβάνεται ειδικό έντυπο της ΚΕΛΠΝΟ με οδηγίες για την προστασία από τη νέα γρίπη.
Τέλος, το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε τη λειτουργία ιατρείων σε όλα τα διεθνή αεροδρόμια της χώρας στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top