GuidePedia

0

.
Petr Pavel (Πρόεδρος Τσεχίας): Η κατάσταση στην Ουκρανία το 2024 θα γίνει πολύ χειρότερη, να προετοιμαστεί η Ευρώπη. Y
uriy Sirotyuk (5η Ταξιαρχία Επίθεσης Ουκρανίας): Τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα για την Ουκρανία, κάποιοι κρύβονται πίσω από φούστες

Αυξάνονται κατακόρυφα οι εκτιμήσεις, ότι τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα για την Ουκρανία το 2024.
Το 2024 θα είναι έτος καταστροφής για την Ουκρανία, η Δύση την έχει εγκαταλείψει επί της ουσίας και ήδη στο μέτωπο ξεμένουν από πυρομαχικά συγκεκριμένων διαμετρημάτων…
Μια θλιβερή αλλαγή για την Ευρώπη θα συμβεί στην Ουκρανία προειδοποιεί ο Πρόεδρος της Τσεχικής Δημοκρατίας
Ο Διοικητής της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων Tavriisk, Ταξίαρχος Oleksandr Tarnavskyi προειδοποιεί ότι έχουν σοβαρή έλλειψη πυρομαχικών στην πρώτη γραμμή του μετώπου.
Ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής στρατηγός Valerii Zaluzhnyi αρνήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες αναφορές της Δύσης σχετικά με την ουκρανική αντεπίθεση και τα ρωσικά επιθετικά σχέδια για το 2024…
Ορισμένοι αμερικανοί στρατιωτικοί χαρακτηρίζουν ανόητους τους Ουκρανούς στρατιώτες, δεν ξέρουν να πολεμούν δεν έχουν ανοίξει ούτε ένα εγχειρίδιο πολέμου…

Η πραγματικότητα είναι ότι η Ουκρανία έφθασε σε αδιέξοδο στρατιωτικά και οικονομικά και νομοτελειακά θα υπάρξει καθολική επιστράτευση εάν όντως έχουν σχέδια για το 2024…
Με την διαφορά όμως ότι η νίκη της Ρωσίας είναι δεδομένη και η συντριβή της Ουκρανίας θα καθίσταται όλο και πιο επώδυνη…
Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η πληροφορία ότι οι ρώσοι βομβάρδισαν μια περιοχή σκοτώνοντας και αξιωματικούς του ΝΑΤΟ...

Αποκαλύψεις Putin: Διαλύσαμε μύθους στην Ουκρανία - Δεν είναι άτρωτα τα όπλα της Δύσης

Η Ρωσία με την στρατιωτική επιχείρηση της στην Ουκρανία διέλυσε τον μύθο ότι τα δυτικά οπλικά συστήματα είναι άτρωτα υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, ο οποίος επισήμανε πως η Ρωσία θα υλοποιήσει όλους τους στόχους που έχει θέσει για την Ουκρανία.
«Ο μύθος για το άτρωτο του δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού έχει καταρρεύσει.
Όλες οι προσπάθειες, όπως έλεγαν στη Δύση, να μας επιφέρουν στρατιωτική ήττα, μια στρατηγική ήττα, ηττήθηκαν από το θάρρος και το σθένος των στρατιωτών μας, οι οποίοι συγκρούονται με την αυξημένη δύναμη των ενόπλων δυνάμεών μας, τις αυξημένες δυνατότητες της εγχώριας βιομηχανίας και της αμυντικής παραγωγής» είπε ο Putin, τονίζοντας πως η Ρωσία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
«Η Δύση δεν εγκαταλείπει τη στρατηγική της για τον περιορισμό της Ρωσίας και τους επιθετικούς της στόχους στην Ουκρανία.
Αλλά ούτε εμείς πρόκειται να εγκαταλείψουμε τους στόχους μας στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» ανέφερε ο Putin, υποστηρίζοντας πως σήμερα ο ρωσικός στρατός έχει την πρωτοβουλία στο μέτωπο και ότι βελτιώνει τις θέσεις του.

Δεν θέλουμε πόλεμο με την Ευρώπη

Επιπλέον, ο Putin σημείωσε ότι η Ρωσία δεν θέλει κανέναν πόλεμο με την Ευρώπη.
Όπως είπε, παρά τις ανησυχίες των ΗΠΑ η Ρωσία δεν έχει κανένα σχέδιο και καμία πρόθεση να αρχίσει πόλεμο στην Ευρώπη, ενώ υποστήριξε πως η Ρωσία έκανε τα πάντα για να έχει καλές σχέσεις με τη Δύση.
«Ωστόσο, δεν μας άφησε κανένα περιθώριο, όταν στοιχημάτισε στους Ουκρανούς εθνικιστές» υπογράμμισε o Putin.

Shoigu: Απελευθερώσαμε έκταση 5 φορές μεγαλύτερη

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu υπογράμμισε πως ο ρωσικός στρατός έχει απελευθερώσει μια έκταση που είναι ήδη 5 φορές μεγαλύτερη από αυτήν που είχαν οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Donetsk και του Luhansk πριν από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
Όπως είπε ο Shoigu, μετά και τα δημοψηφίσματα που έγιναν στις τέσσερις ουκρανικές επαρχίες που προσαρτήθηκαν στη Ρωσία, «έδαφος 83.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και πληθυσμός 5 εκατομμυρίων ανθρώπων» έγιναν μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στους 383.000 οι Ουκρανοί νεκροί και τραυματίες στρατιώτες

Όπως είπε ο Shoigu, από την έναρξη του πολέμου, οι Ουκρανοί μετρούν 383.000 νεκρούς και τραυματίες.
Επιπλέον, έχουν καταστραφεί 14.000 τανκ, τεθωρακισμένα οχήματα πεζικού και οχήματα μεταφοράς καθώς και 553 μαχητικά αεροσκάφη και 229 ελικόπτερα.

Πτωχευμένο κράτος η Ουκρανία

Η Ουκρανία είναι ένα πτωχευμένο κράτος υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu, ο οποίος υποστήριξε πως η Ουκρανία έχει λάβει 203 δισεκατομμύρια δολάρια από τους «σπόνσορες» της.
Όπως είπε, πρόκειται για ένα ποσό που είναι κατά 30 δισεκατομμύρια δολάρια υψηλότερο από το ΑΕΠ της.
«Στην πραγματικότητα η Ουκρανία είναι μια χρεοκοπημένη χώρα καθώς ένα σημαντικό μέρος αυτών των κεφαλαίων είναι δάνεια που πρέπει να αποπληρωθούν» επισήμανε ο Shoigu κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Όπως είπε ο Shoigu, από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, 54 κράτη έχουν ανακοινώσει στρατιωτικές προμήθειες, αλλά στην πραγματικότητα, όπως υποστήριξε, μόλις 15 κράτη προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Τους έδωσαν 5.220 τανκ και τεθωρακισμένα

Σύμφωνα με τον Shoigu, η Δύση προμήθευσε το Κίεβο με 5.220 άρματα μάχης, οχήματα μάχης πεζικού και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 28 αεροσκάφη, 87 ελικόπτερα, 23.000 drones και πάνω από 1.300 συστήματα πυροβολικού.
Eπιπλέον, τους προμήθευσαν με 2,65 εκατομμύρια οβίδες 155 χιλιοστών και 122 χιλιοστών.

Νέα όπλα σε 4 με 7 μήνες

Ο Shoigu προανήγγειλε πως σε περίπου 4 με 7 μήνες, αντί για 5 με 8 χρόνια που ήταν μέχρι πρότινος, ο ρωσικός στρατός θα προμηθευτεί νέα όπλα.
«Αυτό δεν έχει συμβεί από τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο» υποστήριξε ο Shoigu..

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top