GuidePedia

0


Έκπληξη και οργή προκαλούν οι πληροφορίες που περιέχονται σε ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στο “in.gr”. Σύμφωνα με το άρθρο, σε «έγγραφο ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ με πρωτοφανές περιεχόμενο, στο πλαίσιο της εσωτερικής έρευνας για τη δολοφονία του Μιχ. Κατσουρή», περιέχονται διαπιστώσεις όπως:

>«Η διαχείριση των Κροατών οπαδών που προκάλεσαν την αιματοχυσία στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν πολύ εύκολη υπόθεση και καλώς δεν ενεργοποιήθηκε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, η οποία με την σειρά της δεν ενημέρωσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Οικονόμου».

Προφανώς, διότι η κίνηση εντός της ελληνικής επικράτειας από τουλάχιστον 100 χούλιγκαν για τους οποίους υπήρχαν πολλαπλές πληροφορίες για το ποιόν και τις επικίνδυνες προθέσεις, ήταν κατά τον συντάκτη του εγγράφου περιστατικό ήσσονος σημασίας. Κάποιο από τα δεκάδες της καθημερινότητας της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ), το οποίο εφόσον αναφερόταν θα… αποσπούσε(!) την προσοχή της ηγεσίας της… από τα σημαντικά.

>«Η ανάγνωση των εγγράφων που διακινούνται μέσω της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από τους αστυνομικούς των υπασπιστηρίων και του Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού σε καμιά περίπτωση δεν συνεπάγεται ενημέρωση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ κι άλλων ανώτατων αξιωματικών».

Δεν ξέρουμε εάν το συνειδητοποιούν, αλλά με τη συγκεκριμένη διατύπωση αφενός «κατεδαφίζεται» το αφήγημα της κυβέρνησης περί ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους και ακυρώνεται μονοκοντυλιά το έργο του νυν υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη. Αυτό έλειπε σήμερα… η ηγεσία της ΕΛΑΣ και οι ανώτατοι αξιωματικοί να ενημερώνονται (!) μέσω εγγράφων που διακινούνται στα υπασπιστήρια και τα επιτελικά γραφεία με… ηλεκτρονική αλληλογραφία.



Προφανώς ο συντάκτης του εγγράφου θεωρεί ότι μόνο η διά ζώσης είναι ενημέρωση αντάξια της ηγεσίας της ΕΛΑΣ και των ανωτάτων της. Αυτό δα έλειπε η ΕΛΑΣ να χρειάζεται συστήματα διοίκησης και ελέγχου, κρυπτασφαλισμένες επικοινωνίες φωνής, εικόνας και δεδομένων, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και συστήματα διακίνησης αλληλογραφίας. Που να το φανταστείς καημένε Θου-Βου, Φανερέ Πράκτορα 000, που στις κινηματογραφικές σου περιπέτειες της δεκαετίας του 1960 χρησιμοποιούσες ασύρματο, τι απόψεις θα διακινούνταν εγγράφως μισό αιώνα αργότερα!

Με βάση πάντα όλα όσα αναφέρονται στο άρθρο του Βασίλη Λαμπρόπουλου αλλά και της κοινής λογικής, εύκολα εξάγεται το συμπέρασμα ότι ο συντάκτης του εγγράφου, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ελλείψει επιχειρημάτων αυτοσχεδιάζει, προσβάλλοντας βαρύτατα το κύρος της ΕΛΑΣ, τους χιλιάδες συναδέλφους του που στο πεδίο προσπαθούν να διασφαλίσουν την ομαλότητα κάθε καθημερινή και κοινωνική δραστηριότητα, αλλά και τους φορολογούμενους που έχουν οργιστεί από τις γκάφες που ξεπερνούν σε ευρηματικότητα τις κινηματογραφικές ταινίες.

Ταυτόχρονα όμως πρόκειται για ακόμη ένα περιστατικό που επιβεβαιώνει, ότι μετά τις Ένοπλες Δυνάμεις, και στην ΕΛΑΣ υιοθετείται το δόγμα της Ηγεσίας Περιορισμένης Ευθύνης (ΗΠΕ) υπό την ανεξήγητη ανοχή των αρμόδιων υπουργών και γενικότερα της κυβέρνησης.

Γιατί ακόμα και αν ίσχυαν τα παράλογα επιχειρήματα του εγγράφου που επιχειρεί να επιρρίψει όλες τις ευθύνες στα κατώτερα επίπεδα διοίκησης, όπως επιχειρείται στις περιπτώσεις της έκρηξης των πυρομαχικών της Νέα Αγχιάλου, της μετατροπής του Στεφανοβικείου σε… ναύσταθμο και ελικοπτέρων της 1ης Ταξιαρχίας Στρατού σε στατικά εκθέματα ενυδρείου, καθώς και του «φιάσκου της Λιβύης» όπου σε «πολιτική» ανθρωπιστική αποστολή κατεγράφη ποσοστό απωλειών 95%, νεκρών και τραυματιών, τα κατώτερα επίπεδα διοίκησης, ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΠΕΛΕΞΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ στις θέσεις ευθύνης;

Το συγκεκριμένο έγγραφο , όπως σημειώνει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, παρά το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία της λεωφόρου Κατεχάκη, μετά την δολοφονία έξω από την OPAP Αρένα, είχε επικρίνει την ηγεσία της ΕΛΑΣ ότι δεν της είχε παράσχει οποιαδήποτε ενημέρωση για τον ερχομό στην Ελλάδα των επικίνδυνων Κροατών χούλιγκαν και τους κινδύνους που αυτό συνεπαγόταν, θα έπρεπε να έχει σημάνει γενικό συναγερμό σε υπουργούς και γενικότερα στην κυβέρνηση. Μάλλον δεν έχουν καταλάβει ακόμη, ότι επιτρέποντας τη λογική του εγγράφου, θα είναι στις πρώτες θέσεις του καταλόγου των θυμάτων της «ΗΠΕ».

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top