GuidePedia

0


Τουρκία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση εντός της Συρίας, όπως επιβεβαίωσε, έμμεσα, ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, με πρόσχημα την προστασία του τάφου του Σουλεϊμάν χαν, ο οποίος βρίσκεται σε βάθος, 25 χλμ. εντός του συριακού εδάφους. Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην αποστολή «βοήθειας» στον τάφο του Σουλεϊμάν!

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουρκικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν απέναντι στους αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Λεβαντίνης (ISIL) και ενισχύθηκαν με εφοδιοπομπή που εισήλθε στο συριακό έδαφος. Αποστολή της εφοδιοπομπής είναι να μεταφέρει βοήθεια για τις δυνάμεις που προστατεύουν τον τάφο του Σουλεϊμάν.
«Οι φίλοι μας που είναι υπεύθυνοι εκεί συνεχίζουν την προσπάθειά τους», είπε ο Ερντογάν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στην πραγματικότητα οι τουρκικές δυνάμεις μάχονται εκεί και αναμένουν ενισχύσεις. Από μέσα κοινωνικής δικτύωσης διέρρευσε η πληροφορία ότι μέχρι στιγμής έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή ένας ουλαμός αρμάτων και δύο μηχανοκίνητοι τουρκικοί λόχοι, με τα οργανικά τους ΤΟΜΑ και ΤΟΜΠ.
Οι τουρκικές δυνάμεις έχουν λάβει θέσεις σε βάθος τουλάχιστον 25 χλμ. εντός του συριακού εδάφους. Θεωρητικά, οι Τούρκοι, βρίσκονται απέναντι από τους αντάρτες, για να τους αποτρέψουν. Στην πραγματικότητα ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για τις επιδιώξεις της Άγκυρας, με δεδομένα τα όσα προηγήθηκαν.

Ο τάφος υπήρξε εξ αρχής το πρόσχημα για την Τουρκία για να επέμβει στρατιωτικά στη Συρία και αυτό πράττει, αρχικά επιφυλακτικά και σε μικρή κλίμακα, αναμένοντας τις αντιδράσεις. Αν αυτές είναι χλιαρές τότε πιθανώς να γίνουμε μάρτυρες σοβαρότερων εξελίξεων.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top