GuidePedia

0

Τι κι αν είναι τεχνοκράτης κάποιος; Το ζήτημα είναι να διαθέτει πολιτική σκέψη και παιδεία τέτοια που να τον βοηθά να βλέπει την πραγματικότητα των κοινωνιών και όχι μόνο νούμερα και διαγράμματα…
Κάνοντας ιστορική αναδρομή στη Γερμανία της δεκαετίας του 1930 και την άνοδο του ναζισμού, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Έβαλντ Νοβότνι απευθύνει προειδοποίηση για τις συνέπειες των μέτρων λιτότητας. «Η πεισματική εστίαση στη λιτότητα οδήγησε σε μαζική ανεργία, στην κατάρρευση των δημοκρατικών θεσμών και τελικά στην καταστροφή του ναζισμού», δήλωσε ο Νοβότνι σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones, ο οποίος, αξίζει να σημειωθεί, είναι απόγονος του Αυστριακού άσου του Γ’ Ράιχ, Βάλτερ Νοβότνι.
«Το θέμα δεν είναι να τιμωρηθούν τα άτακτα παιδιά», ανέφερε ο Νοβότνι, υπογραμμίζοντας ότι η Γερμανία απομονώνεται ολοένα και περισσότερο όταν εκφράζει την επιθυμία να επιβληθούν μέτρα λιτότητας στους εταίρους της, όπως στην Ελλάδα. «Υπάρχει πάντα εναλλακτική λύση» στη λιτότητα, σημείωσε.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top