GuidePedia

0

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ντάνι Αγιαλόν, υποδέχθηκε τον Έλληνα Υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτριο Δόλλη, στην Ιερουσαλήμ, όπου αποφάσισαν την από κοινού συνεργασία της Ελληνικής και της Εβραϊκής διασποράς.
Και οι δύο χώρες έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό την ύπαρξη διασποράς σε όλο τον κόσμο. Έτσι, ως πρώτο βήμα αποφασίστηκε η συνάντησή τους στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια Συνεδρίου Ελληνο-Εβραϊκής Διασποράς στα μέσα Ιουνίου.
Είναι το πρώτο ανοιχτό βήμα μεταξύ των δύο διασπορών και γίνεται προκειμένου να αποφασιστούν από κοινού βήματα συνεργασίας σε τομείς όχι μόνο καθαρά πολιτικούς, αλλά επενδυτικούς, τουριστικούς και εμπορικούς. Ένα ακόμα σημείο στο οποίο θα δοθεί έμφαση είναι, η ενθάρρυνση της νεολαίας να μάθει την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, ώστε να ενισχυθεί η συνεργασία των δύο κοινοτήτων.
Επικεφαλής του συνεδρίου θα είναι οι δύο υφυπουργοί. Ο Ντάνι Αγιαλόν δήλωσε ότι, «το συνέδριο υλοποιείται σε μια περίοδο έντονων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και των λαών τους». Ο Δημ. Δόλλης από την πλευρά του τόνισε ότι «η Θεσσαλονίκη, η ‘’Δεύτερη Ιερουσαλήμ’’ όπως ήταν κάποτε γνωστή, γίνεται για μια άλλη φορά ο χώρος όπου οι πολιτισμοί ανθίζουν».


πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top