GuidePedia

0

Διαψεύδει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τις πληροφορίες περί επικείμενης τουρκικής εισβολής στη Συρία, με σκοπό την ανατροπή του προέδρου της χώρας Μπασάρ Αλ Άσντ.
Οι πληροφορίες περί επικείμενης τουρκικής εισβολής είχαν δημοσιευτεί από εφημερίδα του Κουβέιτ, το ρεπορτάζ της οποίας όμως, αρκετά καθυστερημένα διέψευσε τη τουρκική πλευρά.
Παρά τις διαψεύσεις πάντως η υποψία δεν μπορεί παρά να παραμείνει, αφού τα τελεσίγραφα προς τον Άσαντ δεν τα επινόησε ο διεθνής Τύπος, ούτε την ανάπτυξη στρατευμάτων στη μεθόριο με την αραβική χώρα.
Ούτε ήταν κατασκεύασμα οι πληροφορίες και η ανάλυση που έβριθε προειδοποιήσεων που δημοσίευσε ο διακεκριμένος Τούρκος δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ. Καθώς επίσης, καλό θα ήταν να μας έλεγε ο πολυπράγμων «Τούρκος Κίσιντζερ» πως ακριβώς να ερμηνεύσουμε την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη μεθόριο Τουρκίας – Συρίας, διότι φαίνεται πως η ερμηνεία που δίδεται όχι μόνο από εμάς αλλά από το σύνολο σχεδόν του ξένου Τύπου για την ανησυχία του τουρκικού καθεστώτος για τις εξελίξεις, δεν τον ικανοποιεί.
Ο Νταβούτογλου, υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να ανησυχεί λίγο με την κατάρρευση της πολιτικής του σύλληψης περί «μηδενικών προβλημάτων» με τους γείτονες. Αντί αυτών, συνεχίζει να εμμένει στα νέο-οθωμανικά του οράματα, με ένα στιλ που φανερώνει τον παραδοσιακό κομπλεξισμό και την ψυχολογική ανάγκη προβολής και αποδοχής εκ μέρους του τουρκικού κατεστημένου.
Αυτό μάλλον ερμηνεύεται αποκλειστικά με γνώμονα την ανασφάλεια που αισθάνεται, αντιλαμβανόμενο ότι οι κομπασμοί σε πολλά ζητήματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά χρησιμοποιούνται για να καλύψουν τις εγγενείς αδυναμίες και την ανασφάλεια για το γεωπολιτικό αύριο…

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top