GuidePedia

1

Η εντονότερη φαντασίωση των καραμανλικών της ΝΔ, οι οποίοι παραμένουν η πολυπληθέστερη, συμπαγέστερη και περισσότερο οργανωμένη ομάδα στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα επιστρέψει -κάποια στιγμή- στην ηγεσία της παράταξης για να την ενώσει και να την οδηγήσει στην τροχιά της εξουσίας. Παρά τη φαινομενική σύμπνοια μεταξύ των καραμανλικών και της ομάδας Σαμαρά, στο παρασκήνιο υπάρχουν αντικρουόμενες επιδιώξεις.
Η σχετική φημολογία για την -σε αόριστο χρόνο- δυναμική επανεμφάνιση του Κώστα Καραμανλή στα πράγματα επιτείνεται από τα χαμηλά ποσοστά που εμφανίζει η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις και από την αδυναμία του Αντώνη Σαμαρά να συγκροτήσει μία ηγετική ομάδα με αποτελεσματικότητα και ισχυρή κοινωνική αναφορά. Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αφήνει τους συνομιλητές του να αντιληφθούν ότι κάνει τέτοιες σκέψεις και ενδεχομένως πράγματι να μην κάνει τέτοιες σκέψεις. Ωστόσο, πολιτικοί της ΝΔ, γηραιότεροι και νεότεροι, οι οποίοι πιστεύουν ότι είναι ο καλύτερος αρχηγός που πέρασε ποτέ από τη ΝΔ και ότι η κακή εικόνα που έχει σήμερα στα μάτια της κοινής γνώμης οφείλεται στην πράσινη προπαγάνδα, είναι έτοιμοι να του στρώσουν το χαλί για να πατήσει στην πρώτη ευκαιρία. Στις σχετικές συζητήσεις πρωταγωνιστούν οι παροπλισμένοι καραμανλικοί που βρέθηκαν από τα ψηλά στα χαμηλά ή εντελώς στην απ έξω και άλλοι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως εκφραστές του μεσαίου χώρου που αμφισβητούν την ορθότητα του ιδεολογικού στίγματος που δίνει ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ στο κόμμα.

Δημοσίευση σχολίου

  1. ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΑΡΕΣ ΤΟΥΣ.ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΝΤΙΜΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top