GuidePedia

0

Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρα των Τούρκων, διά της Ακτοφυλακής τους, να υποστηρίξουν την απόπειρα λέμβου με μετανάστες να περάσουν στα ελληνικά ύδατα και να αποβιβαστούν σε ελληνικό έδαφος. Η απόπειρα των Τούρκων εκδηλώνεται στην περιοχή της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων από τη Λέσβο, οι οποίες δεν διαψεύδονται αρμοδίως, η “κινητικότητα” στην περιοχή είναι αντιληπτή και από τη στεριά. Η Τουρκία συνεχίζει τη γνωστή της πρακτική, με αποτέλεσμα να εμφιλοχωρεί ο κίνδυνος επεισοδίου.

Η ελληνική πλευρά είναι εξαιρετικά προσεκτική. Οι διαθέσιμες πληροφορίες αναφέρουν ψύχραιμη αλλά αποφασιστική στάση από τις δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος που έχουν ενισχυθεί στην περιοχή, κατά τις πάγιες υφιστάμενες διαταγές, ενώ το Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθεί διακριτικά την εξέλιξη με δικά του μέσα και σε πλήρη συντονισμό με το Λιμενικό.

Ας αναμείνουμε όμως για τις επίσημες ενημερώσεις… Να διευκρινιστεί προς αποφυγή δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων, ότι η φωτογραφία της ανάρτησης προέρχεται από στιγμιότυπο οθόνης (screen shot) από βίντεο άλλου -ομοειδούς- συμβάντος του πρόσφατου παρελθόντος.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top