GuidePedia

0
Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συζήτηση γύρω από το ποιος θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ του Αλέκου Αλαβάνου και του Αλέξη Τσίπρα. Η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος θα συνεδριάσει ξανά το Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου.
Στον ΣΥΝ έχουν αποφασίσει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι αυτός που θα ηγηθεί της συμμαχίας της αριστεράς στην εκλογική μάχη στις 4 Οκτωβρίου, και δεν υπολογίζουν τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις αντιρρήσεις που έχουν οι άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ
Στο αντίθετο στρατόπεδο, οι εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, που αρνούνται την κυριαρχία του Αλέξη Τσίπρα, πρότειναν και πάλι ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου τον Αλέκο Αλαβάνο που για μία ακόμη φορά δέχθηκε να παίξει αυτόν τον ρόλο. Υπενθυμίζεται πως κάτι ανάλογο συνέβη μετά ακριβώς από τις ευρωεκλογές....
Κύκλοι της Κουμουνδούρου, πάντως, επισήμαιναν πως στην τελική αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ και σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει συμβιβαστική λύση, ενδεχομένως με την αιφνιδιαστική εμφάνιση τρίτου προσώπου που θα αναλάβει επικεφαλής του ψηφοδελτίου, ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς τη διάσπαση.

Κλειστά κρατάει, ωστόσο τα χαρτιά του ο κ. Αλαβάνος για το αν θα παραμείνει στο κόμμα ή όχι, ενώ έχει πέσει και η πρόταση να παραμείνει επικεφαλής ο κ. Αλαβάνος για τουλάχιστον άλλου έξι μήνες.
Το διαφαινόμενο αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί από κοντά το ΠαΣοΚ, αφού η διάλυση του, θα αυξήσει κατά πολύ τη δυνατότητα να επιτευχθεί αυτοδυναμία.
Σε περίπτωση διάσπασης, και καθόδου στις εκλογές σε δύο κόμματα ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται από τον εκλογικό νόμο κοινοβουλευτικό κόμμα, οπότε θα έχει τη κρατική χρηματοδότηση και τον τηλεοπτικό χρόνο, ενώ ο ΣΥΝ θα αντιμετωπιστεί όπως όλα τα άλλα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top