GuidePedia

0

Έχοντας αντιληφθεί το αδιέξοδο στο οποίο σταδιακά περιέρχεται και γνωρίζοντας ότι όταν η οικονομική κρίση χτυπήσει την πόρτα του θα έχει μετανιώσει για πολλές από τις επιλογές του, θα είναι όμως πλέον αργά, ο Νίκολα Γκρούεφσκι έχει αποδυθεί σε μια απέλπιδα προσπάθεια να «πουλήσει» τη χώρα του σε όποιον είναι διατεθειμένος να την «αγοράσει». Και στην συγκεκριμένη συγκυρία, η Τουρκία κυκλοφορεί στην «πιάτσα» ως «ματσωμένος αγοραστής», ξεπερνώντας δια της φυγής προς τα εμπρός τους κινδύνους που επισημαίνουν οι αναλυτές για την τουρκική οικονομία…
Τη θέση ότι η χώρα του θα μπορούσε να αποτελέσει «πύλη» για το άνοιγμα των τουρκικών επιχειρήσεων στην Ευρώπη, διατύπωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, μιλώντας στο Εμπορικό και Επενδυτικό Φόρουμ ΠΓΔΜ-Τουρκίας, που πραγματοποιείται στην Προύσα.

Ο Γκρούεφσκι τόνισε ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να ενισχύσει τους φιλικούς δεσμούς με την Τουρκία τόσο στην οικονομία όσο και σε άλλους τομείς των διμερών σχέσεων. Αφού επισήμανε ότι η ΠΓΔΜ παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα για τους ξένους επενδυτές, ο Γκρούεφσκι παρότρυνε περισσότερες τουρκικές επιχειρήσεις να επωφεληθούν των πλεονεκτημάτων αυτών. Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ανέφερε ακόμη πως στο πλαίσιο των επαφών που θα έχει στην Τουρκία θα συζητήσει ζητήματα που σχετίζονται με την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων.
Ο Γκρούεφσκι πραγματοποιεί από χθες εξαήμερη περιοδεία στην Τουρκία, με σκοπό την προσέλκυση τουρκικών επενδύσεων στην ΠΓΔΜ. Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, ο οποίος στην επίσκεψή του αυτή στην Τουρκία συνοδεύεται από εννέα υπουργούς της κυβέρνησης του, αναμένεται να έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top