GuidePedia

0
Γιάννης Νάκος
ΟΙ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΞΑΡΘΡΩΣΑΝ ΡΩΣΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑΣ
Σε νέο κατασκοπικό θρίλερ έχουν εμπλακεί η Ρωσία και η Γεωργία, υπόθεση που δείχνει ανάγλυφα ότι η ένταση στον Καύκασο δεν έχει εκτονωθεί μετά από τη μεταξύ τους πολεμική αναμέτρηση του Αυγούστου του 2008.

Οι γεωργιανές αρχές υποστηρίζουν ότι εξάρθρωσαν ρωσικό δίκτυο κατασκοπίας, που απετελείτο από 16 γεωργιανούς και τέσσερις Ρώσους, στους οποίους χρεώνονται διασυνδέσεις με τις Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Οι γεωργιανοί συλληφθέντες είναι στην πλειοψηφία τους στρατιωτικοί οι οποίοι υποτίθεται πως υπέκλεπταν ευαίσθητες πληροφορίες για το γεωργιανό στρατό και τις έδιδαν στους ρώσους συγκατηγορούμενούς τους, οι οποίοι τις προωθούσαν στη Μόσχα.

Η Ρωσία αντέδρασε ωστόσο έντονα στη σύλληψη των τεσσάρων πολιτών της, υποστηρίζοντας πως δεν έχουν καμμία σχέση με τις υπηρεσίες πληροφοριών και ότι η σύλληψή τους οφείλεται στη «χρονίζουσα αντιρωσική κατασκοπική μανία του γεωργιανού προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι, ο οποίος επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να καταφύγει σε τέτοιου είδους μυθοπλασίες με στόχο να δημιουργήσει αντιρωσικό κλίμα ενόψει της επικείμενης διάσκεψης του ΝΑΤΟ στη Λισαβώνα».

Επιπρόσθετα, το γεωργιανό υπουργείο Εξωτερικών, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τη σύλληψη των τεσσάρων ρώσων για κατασκοπία, παραπέμποντας στο γεωργιανό υπουργείο Εσωτερικών για την υπόθεση, γεγονός που δείχνει στην καλύτερη περίπτωση έλλειψη ενδοκυβερνητικής συνεννόησης.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που λίγο πριν διεξαχθεί σύνοδος του ΝΑΤΟ, η Γεωργία «εξαρθρώνει» ρωσικό δίκτυο κατασκοπείας: την ίδια εποχή πριν από δύο χρόνια, οι γεωργιανές αρχές είχαν συλλάβει τέσσερις ρώσους αξιωματικούς και 12 γεωργιανούς συνεργάτες τους με την κατηγορία της κατασκοπίας αλλά στη συνέχεια τους άφησαν ελεύθερους.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top