GuidePedia

0
Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο πλευρό του πατέρα του έκανε ο Κιμ Γιονγκ-ουν, ο οποίος θεωρείται ο επόμενος ηγέτης της Βόρειας Κορέας. Παρακολούθησαν την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 65η επέτειο από την ίδρυση του κυβερνώντος κόμματος
Ο Κιμ Γιονγκ-ουν, γιος και φερόμενος ως διάδοχος του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-ιλ, έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση σήμερα Κυριακή στο πλάι του πατέρα του για να παρακολουθήσει την τεράστια στρατιωτική παρέλαση στους δρόμους της Πιονγκγιάνγκ για την 65η επέτειο από την ίδρυση του κυβερνώντος κόμματος των εργατών.

Ο γιος του βορειοκορεάτη ηγέτη, που πιστεύεται ότι είναι περίπου 30 ετών, διορίστηκε πριν από δύο εβδομάδες στην κεντρική επιτροπή του κόμματος, ονομάστηκε αντιπρόεδρος της ισχυρής κεντρικής στρατιωτικής επιτροπής και προήχθη σε στρατηγό με τέσσερα αστέρια. Εμφανίστηκε με κοστούμι, όπως απεικονίζεται σε φωτογραφία που διένειμε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εκτιμά ότι ο Κιμ Γιονγκ-ιλ θα δώσει την εξουσία στο γιο του όταν δε θα είναι πια σε θέση να κυβερνήσει.
Στις σημερινές εκδηλώσεις παρέστη και αντιπροσωπεία της Κίνας, η οποία συναντήθηκε με το γιο του βορειοκορεάτη ηγέτη, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.
Στην παρέλαση συμμετείχαν 20.000 στρατιώτες, επιδεικνύοντας πυραύλους, άρματα μάχης και άλλα οπλικά συστήματα, και περίπου 100.000 πολίτες.
news 247.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top