GuidePedia

0

H κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε οικτρά στον τομέα της Υγείας

Είναι προφανές ότι ο τομέας της Υγείας είναι ο τομέας που η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε οικτρά.
Τα περιστατικά στη Κω και στη Νέα Μάκρη το επιβεβαιώνουν.
Εν έτη 2023 δεν υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο σε τουριστικό νησί και άνθρωποι σβήνουν επειδή περιμένουν το ασθενοφόρο 5 ώρες.

Κακή η διαχείριση της πανδημίας

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεκίνησε με υπουργό τότε τον Βασίλη Κικίλια για να διαχειριστεί την πανδημία. Η διαχείριση της πανδημίας ήταν οικτρή. Από την μία είχαμε αχρείαστα lockdown που έθεσαν σε περιορισμό την κοινωνία και σε ύφεση την οικονομία. Μετά η κυβέρνηση επέβαλε υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό μέσω του διχασμού της κοινωνίας ανάμεσα στους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους. Μετά συγκρούστηκε με τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό γιατί επιβλήθηκε και σε αυτούς υποχρεωτικός εμβολιασμός με τις γνωστές αντιδράσεις.

58 δισ μέτρα και πολλά εκατομμύρια για τα ΜΜΕ

Για να ξεπεράσει τις αντιδράσεις διοχέτευσε στην αγορά μέτρα στήριξης 58 δις ευρώ που έλαβαν και αυτοί που δεν είχαν πληγεί από την κρίση.
Επίσης, φιλοδώρησε τα ΜΜΕ μέσω της λίστας Πέτσα (και όχι μόνο) με πολλά εκατομμύρια για να μην ασκούν κριτική και έτσι να περάσει το αφήγημα ότι η κυβέρνηση ξεπέρασε επιτυχώς το εμπόδιο της πανδημίας.
Υπήρχαν φάσεις στην πανδημία που είχαμε περισσότερους νεκρούς σε σχέση με τον πληθυσμό από ότι χώρες με πολλά εκατομμύρια κατοίκων.
Παρά τα δις ευρώ που δαπανήθηκαν, το ΕΣΥ παρέμεινε σε δεινή θέση. Τα ράντζα στα εφημερεύοντα νοσοκομεία παρέμειναν. Κάποια στιγμή αντιμετωπίσαμε και σοβαρή έλλειψη φαρμάκων στην ελληνική αγορά, δεν υπήρχαν καθημερινά φάρμακα όπως αντιβιώσεις κ.α.

Η ΝΔ ξόδεψε πάνω από 11 δις ευρώ για να αγοράσει όπλα και αμυντικές συμφωνίες

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπερηφανευόταν ότι θωράκιζε την εθνική άμυνα αγοράζοντας τα γαλλικά Rafale και τις φρεγάτες Belharra ενώ ετοιμάζεται για τη σύμβαση με τα μαχητικά F35 και τις κορβέτες.
Ta Rafale κόστισαν 2,5 δις ευρώ ενώ οι φρεγάτες πάνω από 3 δις ευρώ.
Tα 20 μαχητικά F35 έχουν ένα δυνητικό κόστος 3,7 δις ευρώ ενώ αναμένεται να υπάρξει και νέα παραγγελία για άλλα 20. Και τέλος υπάρχει στο πλάνο να δαπανηθούν και άλλα 2 δις για την αγορά κορβετών.
Ουσιαστικά, μιλάμε για ένα λογαριασμό πάνω από 11 δις ευρώ.

Ντροπιαστικό να μην δίνονται χρήματα για ασθενοφόρα και διασώστες

Όταν βλέπεις ότι ξοδεύονται τόσα χρήματα για όπλα, είναι ντροπιαστικό να μην έχεις ετοιμοπόλεμο ασθενοφόρο στη Κω και να πεθαίνει ένας άνθρωπος σε καρότσα αγροτικού φορτηγού.
Είναι χλεύη στους έλληνες πολίτες να μην έρχεται στη Νέα Μάκρη ένα ασθενοφόρο να παραλάβει μία έγκυο ασθενή και τελικά να πεθαίνει επειδή κάποιος δεν αξιολόγησε ως σοβαρό το περιστατικό.
Είναι ειρωνεία να ξοδεύεις 60 δις για την πανδημία και άλλα 11 δις για την εθνική άμυνα και να μην στηρίζεις το Εθνικό Σύστημα Υγείας προσλαμβάνοντας 200 διασώστες που αποδεδειγμένα χρειάζεται το σύστημα για να λειτουργήσει σωστά.

Η ΝΔ φοβάται το ατύχημα πριν τις εκλογές

Είναι σίγουρο ότι η πλειοψηφία των ΜΜΕ έθεσε πολύ χαμηλά τις δύο ειδήσεις και είναι αβέβαιο αν μπορούν να επηρεάσουν το εκλογικό σώμα λίγο πριν τις δεύτερες εκλογές.
Εδώ δεν επηρέασε το δυστύχημα των Τεμπών, ή μάλλον επηρέασε στην αρχή αλλά μετά ξεχάστηκε.
Στην αρχή υπήρχε θυμός και δυσαρέσκεια και αν είχαν προκηρυχθεί οι εκλογές, τότε η ΝΔ δεν θα έπαιρνε αυτό το μεγάλο ποσοστό.
Ωστόσο και τώρα, η ΝΔ φοβάται ένα μεγάλο ατύχημα τύπου μεγάλη πυρκαγιά που θα μπορούσε να πυροδοτήσει τη δυσαρέσκεια στο εκλογικό σώμα και είτε να βρεθεί σε φάση αποχής είτε να στραφεί σε μικρότερα κόμματα. Και έτσι να δυσκολέψει και άλλο την ούτως ή άλλως δύσκολη αυτοδυναμία της ΝΔ.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top