GuidePedia

0


Σχόλιο του Δρα Δημ. Σταθακόπουλου
Η αντεπίθεση του Ισραήλ κατά του Ιράν ξεκίνησε και ήδη χτυπήθηκαν στόχοι στο Ισφαχάν.
Το Ισραήλ δεν ακούει κανέναν, μόνον τον εαυτό του και δρά όταν και όπως νομίζει • όπως εξηγούσα μόλις χθες το βράδυ, το Πέσαχ/ Πάσχα τους θυμίζει τον αγώνα απελευθέρωσης από τους Αιγυπτίους ( τότε ) και επομένως αποτελεί ένα άριστο εμψυχωτικό εναρκτήριο λάκτισμα να τελειώνουν με τα θέματά τους .
Παρά τα όσα ακούτε για εγκράτεια, από ΗΠΑ και αραβικό κόσμο, ουσιαστικά ο,τι και εάν λένε λεκτικά, πρακτικά “πατούν το μάτι ” στο Ισραήλ εννοώντας πως πρέπει να ”βγάλει το φίδι από την τρύπα” και γι αυτούς, ως proxy / πληρεξούσιός τους .
Οφείλουμε να διαβάζουμε τον κάθε λαό σύμφωνα με τον δικό του αξιακό κώδικα και όχι με αυτό που στρεβλά νομίζουμε, ή ορίζουν τα θεωρητικά φασόν εγχειρίδια δυτικής σκέψης.

Όπως λοιπόν έγραψα μόλις χθές,
Το Εβραϊκό Πέσαχ/Πάσχα ( πέρασμα) ξεκινάει φέτος , τη Δευτέρα 22 Απριλίου (μετά τη δύση του ηλίου) και τελειώνει τη Μεγάλη Τρίτη στις 30 Απριλίου το βράδυ.
Σύμφωνα λοιπόν με την παράδοσή τους :

אחת המצוות החשובות ביותר של פסח, ציווי המהווה
את שיאו של טקס הפסח, היא סיפור האגדה, או סיפור יציאת מצרים:
הנרטיב מתחיל בסיכום היסטורי קצר, ממשיך בתיאור הסבל שסבלו בני ישראל, עוקב אחר מניין המכות שפקדו את המצרים ומסתיים במזמור לקב”ה, על ניסיו, שהעניקו לעמו את חירותם. .

Μια από τις σημαντικότερες μιτσβότ/ εντολή του Πέσαχ – η οποία είναι η κορύφωση της ιεροτελεστίας του – είναι η αφήγηση της Αγκαντά, δηλαδή της Ιστορίας της Εξόδου από την Αίγυπτο.
Η αφήγηση αρχίζει με μια σύντομη ιστορική αναδρομή, συνεχίζει με την περιγραφή των δεινών που υπέφεραν οι Ισραηλίτες, ακολουθεί η απαρίθμηση των πληγών που έπληξαν τους Αιγυπτίους και ολοκληρώνεται μ’ έναν ύμνο στον Μεγαλοδύναμο, για τα θαύματα Του, που έδωσε στον λαό Του την ελευθερία του.

Όπερ μεθερμηνευόμενον, μέσα στο εβραϊκό Πέσαχ , αναμένω τη ” νέα απελευθέρωση/ Πέρασμα” του Ισραήλ, δηλ. Ράφα ( μετά τη Χαμάς – Γάζα) , Λίβανο ( Χεζμπολάχ) , Ιράν σε ανύποπτο μη αναμενόμενο χρόνο/ στιγμή και σε μη προφανείς στόχους .
* το 1ο χτύπημα ξεκίνησε.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top