Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες Ιταλία και Αλβανία φέρεται να ήρθαν σε συμφωνία για τη δημιουργία πυρηνικού σταθμού στην Αλβανία. Για την Τουρκία, το ξέραμε. Τελικά, όλοι θα έχουν πυρηνικά εργοστάσια γύρω μας εκτός από εμάς. Όπως έλεγε και η παροιμία… “γύρω-γύρω Σάββατο, στη μέση Κυριακή”. Ή μήπως… η Γκρέτα πάτησε στα Βαλκάνια;
Μήπως πρέπει τελικά να αρχίσουμε να στηρίζουμε κι εμείς το κίνημα της Γκρέτας; Αν ήξεραν οι γονείς των παιδιών που έστελναν το 2019 τα παιδιά τους στις διαδηλώσεις της Γκρέτας, ότι τα έστελναν ουσιαστικά να διαδηλώσουν υπέρ της πυρηνικής ενέργειας, προφανώς θα είχαν φρίξει. Αν τολμούσε κανείς να το υποστηρίξει αυτό το 2019 θα τον πετροβολούσαν ως ΨΕΚ, αρνητή, συνωμοσιολόγο και λοιπές εύπεπτες… άρες μάρες κουκουνάρες, που εξακοντίζονται κατά δικαίων και αδίκων, σύμφωνα πάντα με την επικρατούσα πολιτική -ή μήπως καθεστωτική;- ορθότητα.
Μήπως να τη βγούμε κι εμείς “κλιματικά” όπως η Γκρέτα στηρίζοντας την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Ελλάδα; Γκρέτα και ξερό ψωμί υπέρ της πυρηνικής ενέργειας και στην Ελλάδα; Να κατέβουμε κι εμείς ρε παιδάκι μου σε διαδηλώσεις. Πάντα για το καλό του κλίματος εννοείται, ποτέ της μπίζνας που πάντα κρύβεται από πίσω. Τι “follow the money” και λοιπές αηδίες που υποστηρίζουν κάποιοι… πονηροί.
Γιατί όχι; Σε τελική ανάλυση, εάν εξαιρέσεις το θέμα της ασφάλειας, πάρα πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι με διαφορά η πιο “πράσινη” τεχνολογία. Πιο “πράσινα” είναι τα ακαλαίσθητα… ανεμοκέρατα που έχουν κακοποιήσει αισθητικά τόσες περιοχές στην Ελλάδα, αφού ως συνήθως “είπαν στη γριά…” και συνεχίζουμε… ακάθαρτοι! Με χάνδρες για τους τοπικούς ιθαγενείς, αυτά τα θηρία με τον μισό τόνο σούπερ-τοξικών σπανίων γαιών και κρίσιμων ορυκτών που πρέπει να απορριφθούν υγειονομικά στην εικοσαετία και κανείς δεν βγάζει άχνα!
Ωστόσο -κι εδώ θα πικράνουμε πολλούς- η Γκρέτα είχε προτείνει και κάτι ακόμη σε σχέση με το κλίμα: τη δραστική μείωση/απαγόρευση των πολιτικών πτήσεων. Μήπως λοιπόν να κοπούν ΟΛΕΣ οι τουριστικές πτήσεις ώστε να ησυχάσουν και οι πολίτες των τουριστικών περιοχών οι οποίες πλήττονται από τον υπερτουρισμό; Τι; Όχι; Για να σωθεί το κλίμα ασφαλώς…
Μήπως επίσης να διεθνοποιηθεί το σύνθημα «SAVE GREECE. STOP TOURISM» προκειμένου να διασωθεί το κλίμα αλλά και η βιοποικιλότητα της πατρίδας μας; Ολόκληρο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης διαθέτουμε άλλωστε, να μην συμβάλλουμε στο έργο του; “Τρολιά” ή πραγματικότητα; Ας το σκεφθούν κάποια επίσημα μυαλά πριν αναφερθούν εκ νέου στον τουρισμό του Αιγαίου που κινδυνεύει δήθεν από τους υδρογονάνθρακες.
Μιλώντας περί βιοποικιλότητας και σε σχέση με τον πρόσφατο ισχυρότατο σεισμό των 7 Ρίχτερ στην τουριστική περιοχή του Μπαλί (Ινδονησία), θυμηθήκαμε μία είδηση από το Μπαλί. Το Μπαλί λοιπόν θα χρεώνει 10 δολάρια κάθε τουρίστα για να μπει στο νησί. Ο λόγος είναι η προστασία της βιοποικιλότητας (κοράλλια) η οποία κινδυνεύει από τον υπερτουρισμό. Επίσης το Μπαλί λαμβάνει δραστικά μέτρα εναντίον των τουριστών που συμπεριφέρονται άσχημα και προσβλητικά στα ήθη και έθιμα της περιοχής. Έχουν απελάσει δε, εκατοντάδες τουρίστες.
Αν δεν κάνουμε λάθος, στην Ινδονησία, μίας άκρως σεισμογενής περιοχή, βρίσκονται πάνω από 500 θαλάσσιες πετρελαιοπηγές. Ειδικά γύρω από το Μπαλί βρίσκονται πάνω από 20 θαλάσσιες πετρελαιοπηγές. Ακούσατε κάτι για πετρελαιοκηλίδα εξαιτίας του ισχυρότατου σεισμού; Κάτι για περιβαλλοντική καταστροφή; ΟΧΙ! Φαίνεται πως αυτός ο κίνδυνος υφίσταται, σύμφωνα με ψευδο-οικολόγους… μόνο στην Ελλάδα όταν πρόκειται περί εκμετάλλευσης των ελληνικών υδρογοναθράκων.
Κι όχι μόνο αυτό, αλλά όπως προαναφέρθηκε, τα κοράλλια του Μπαλί ΔΕΝ κινδυνεύουν από τις δεκάδες θαλάσσιες πετρελαιοπηγές γύρω του, αλλά από τον τουρισμό! Όπως ακριβώς είχε κινδυνεύσει η παραλία του Ντι Κάπριο στην Ταϊλάνδη και έκλεισε για τρία χρόνια προκειμένου να συνέλθει περιβαλλοντικά και να επανέλθει στην προτέρα κατάσταση. Και σε εκείνη την περίπτωση, υπήρχαν εκατοντάδες θαλάσσιες πετρελαιοπηγές. Κατανοητά όλα τα παραπάνω; Ή θέλετε να κάνω και…
Δημοσίευση σχολίου