GuidePedia

0

Μπορεί το 62% των Ελλήνων με περήφανο τρόπο και κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, ακόμα και τις πιο αισιόδοξες των στελεχών της κυβέρνησης, να επέστρεψε στα μούτρα του Σόιμπλε, του Ντάισελμπλουμ, της Μέρκελ και της Λαγκάρντ το μνημόνιο των 8 δισεκατομμυρίων, φαίνεται όμως ότι αυτό το ΟΧΙ έχει ήδη πεταχθεί στον κάλαθο των αχρήστων.
Είναι η πρώτη φορά που εκλεγμένη κυβέρνηση και μάλιστα της αριστεράς, κλείνει τα μάτια στη λαϊκή ετυμηγορία και αγνοεί το 62% του ελληνικού λαού που της... διεμήνυσε πως δεν συμφωνεί με τη συνέχιση της εφαρμογής μνημονίων και αδιέξοδων πολιτικών που επιβάλλουν οι δανειστές και τα ξένα και εγχώρια συμφέροντα που εκείνοι εκπροσωπούν.
Και ήδη, από τις πρώτες κιόλας στιγμές που έγιναν γνωστά τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο, πολλά εκ των οποίων δεν έχουν καμία απολύτως αλλαγή σε σχέση με εκείνα που προέβλεπε το μνημόνιο Γιούνκερ, το οποίο ο λαός απέρριψε με ποσοστό 62%, προκαλούν οργή...
Οργή, διότι τα άμεσα μέτρα που θα εφαρμοστούν από την επομένη της ψήφισής τους, θα πλήξουν και πάλι τα εύκολα... θύματα, δηλαδή τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, που θα δουν να αυξάνονται οι τιμές σε βασικά προϊόντα που καθημερινά καταναλώνουν, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ στα συσκευασμένα, αλλά και την εστίαση, ενώ οι νησιώτες μας θα νιώθουν τελικά την κατάργηση -έστω και σταδιακά- της φοροαπαλλαγής σε ποσοστό 30%...
Το ερώτημα που καλούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες πλέον να απαντήσουν, μα πάνω απ' όλα η ίδια η κυβέρνηση, είναι το γιατί οδήγησαν έναν ολόκληρο λαό σε δημοψήφισμα, ώστε να απορρίψει -κατά την προτροπή του Αλέξη Τσίπρα- το μνημόνιο των 8 δισεκατομμυρίων του Γιούνκερ. Ποιο το νόημα αυτής της διαδικασίας, από τη στιγμή που στο νέο μνημόνιο υπάρχουν αποσπάσματα και μάλιστα πάρα πολλά από το προηγούμενο, στα οποία δεν έχει αλλάξει ούτε ένα... και;
Μήπως, τελικά ο ελληνικός λαός έπρεπε να υποβληθεί αυτές τις μέρες σε ένα απίστευτο... σοκ, ώστε να μπορέσει έτσι μια κυβέρνηση που εξελέγη υποσχόμενη παροχές προς το λαό, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, να καταλήξει να... σώζει τη χώρα, παίρνοντας από τις τσέπες των Ελλήνων από 10- έως... άγνωστο ακόμα πόσα δισεκατομμύρια ευρώ και χρεώνοντας την πατρίδα μας με νέο δάνειο από 51 έως 100 δισεκατομμύρια;
Οι ώρες που διανύουμε δεν είναι απλά... πονηρές. Ούτε κρίσιμες. Είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμες.
Το Νewsbomb.gr από την πρώτη στιγμή τάχθηκε με σθένος απέναντι στους γερμανοτσολιάδες, στηρίζοντας τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα, προκειμένου να απαγκιστρωθεί ο τόπος και οι πολίτες από τη θηλιά που μας έχουν περάσει στο λαιμό, τα μνημόνια του ΓΑΠ, του Σαμαρά και του Βενιζέλου.
Το γεγονός ότι η πρώτη αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας, σε συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Ελληνες και... τελικά με τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, οδηγούν το λαό και πάλι στη λαιμητόμο της Μέρκελ και του ESM, πρέπει να μας προβληματίσει όλους.
Και κυρίως εκείνους που θα πάρουν την απόφαση να μετατρέψουν σε ΝΑΙ, το υπερήφανο ΟΧΙ άλλα μνημόνια που ψήφισε το 62% των Ελλήνων.
Διαβάστε αναλυτικά την ενημέρωση της κυβέρνησης για τη... σύντομη παρουσίαση του νέου μνημονίου, από την οποία απουσιάζουν πολλά ακόμα μέτρα:
1. Η ελληνική πρόταση που κατατέθηκε προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας [ESM] αφορά τη χρηματοδότηση των δανειακών αναγκών της χώρας από την 01/07/2015 έως τις 30/06/2018, για τρία δηλαδή χρόνια. Και περιλαμβάνει ακόμα την ρύθμιση του χρέους καθώς και εμπροσθοβαρές αναπτυξιακό πακέτο ύψους 35 δισ.

2. Στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης οι στόχοι πρωτογενούς πλεονάσματος [1%, 2% και 3% του ΑΕΠ] θα επανεξεταστούν, καθώς τα δεδομένα έχουν μεταβληθεί.

3. Τα βασικά τρόφιμα και ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία είναι στο 13%. Διατηρείται η έκπτωση του ΦΠΑ στα νησιά μέχρι το τέλος του 2016, εκτός από τα πλουσιότερα και πιο τουριστικά. Η κατάργηση της έκπτωσης στα απομακρυσμένα νησιά θα γίνει στο τέλος του 2016 και όταν θα έχει δημιουργηθεί μηχανισμός αποζημίωσης των μόνιμων κατοίκων. Οι συντελεστές ΦΠΑ θα επανεξεταστούν στο τέλος του 2016.

4. Το ΕΚΑΣ θα χορηγείται μέχρι τον Ιανουάριο του 2020, οπότε και θα έχει δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο κοινωνικής πρόνοιας.

5. Αναστολή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος μέχρι τον Οκτώβριο του 2015, που θα έρθει προς ψήφιση νέα νομοθεσία.

6. Σταδιακή κατάργηση της ειδικής φορολογικής μεταχείρισης για τους αγρότες με ομαλή αποκλιμάκωση της επιδότησης πετρελαίου που θα απορροφηθεί από την πτώση των διεθνών τιμών.

7. Αύξηση του εταιρικού φόρου από 26% στο 28%.

8. Νέα πρόταση για ολοκληρωμένο σχέδιο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής με:
** έλεγχο των αδήλωτων καταθέσεων μέσω διασταύρωσης των τραπεζικών συναλλαγών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,
** εισαγωγή προγράμματος εθελοντικής δήλωσης με τις κατάλληλες ποινές, κίνητρα και διαδικασίες βεβαίωσης σύμφωνα με τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές,
** αίτηση στις χώρες μέλη της ΕΕ για παροχή δεδομένων σχετικά με την ιδιοκτησία ελλήνων και την προέλευσή της

9. Θέσπιση περιουσιολογίου.

10. Ο νέος νόμος για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις θα είναι έτοιμος το τελευταίο τρίμηνο του 2015.

11. Στις αγορές προϊόντων, η κυβέρνηση:
** Θα διατηρήσει το σημερινό καθεστώς για τα ΜΗΣΥΦΑ [Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα], ψωμί, γάλα, Κυριακές.
** Θα μειώσει τη γραφειοκρατία με τη δημιουργία «one stop shop» για τις επιχειρήσεις.

12. Μείωση συντελεστή σε φάρμακα, βιβλία, εισιτήρια θεάτρου σε 6% από 6,5%.

13. Βελτίωση του ποινικού δικαίου για τη φοροδιαφυγή.

14. Αύξηση φόρου ναυτιλιακών επιχειρήσεων και κατάργηση προνομίων εφοπλιστών.

15. Αύξηση φόρου πολυτελείας και εφαρμογή του και στα σκάφη αναψυχής.

16. Άμεση εφαρμογή του φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων.

17. Εισαγωγή σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ νέων μεταρρυθμίσεων για το σπάσιμο των καρτέλ σε χονδρικό εμπόριο, κατασκευές, ηλεκτρονικό εμπόριο, μέσα ενημέρωσης.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top