Να μια ακόμα καλή ευκαιρία για την απόδραση της Ελλάδας από την φυλακή της Ευρωπαϊκής Ένωσης… Ένας από τους κορυφαίους διαχειριστές κεφαλαίων στον κόσμο, ασχολείται με το ελληνικό ζήτημα και αναφέρεται στον άξονα Ελλάδας Ρωσίας και Κίνας με ό, τι αυτό σημαίνει για την αγορά χρυσού.
Ο Stephen Leeb αναφέρει αρχικά πως: «Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι πολύ περισσότερο από ό, τι συναντά το μάτι. Οι άνθρωποι εστιάζουν στις συνέπειες της νομισματικής πολιτικής και αν η ευρωζώνη θα καταρρεύσει αν η Ελλάδα φύγει, κλπ ή όχι …. Ποιες θα είναι οι οικονομικές συνέπειες στην Ελλάδα, αφήνοντας το ευρώ; Θα δημιουργηθεί ένα χάος, που ωστόσο θα είναι διαχειρίσιμο. Το θέμα όμως είναι άλλο… Υπάρχει μια σημαντική απειλή για τη Δύση γενικότερα. Που απορρέει από την ενεργή σχέση που ετοιμάζεται να αποκτήσει η Ελλάδα τόσο με την Κίνα όσο και την Ρωσία».
Η Ελλάδα έχει μια πόλη-λιμάνι που είναι πολύ σημαντική για το σύνολο του εμπορικού καθεστώτος Ανατολής – Δύσης. Οι Κινέζοι έχουν ήδη σχέδια για ένα τρένο που θα ξεκινήσει από αυτό το λιμάνι-κλειδί της πόλης στην Ελλάδα και θα φτάσει μέχρι τη Βουδαπέστη. Αυτό θα το μετατρέψει στο μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου και θα ελέγχεται σε κάποιο βαθμό από τους Κινέζους.
Η Ρωσία προσπαθεί επίσης να θέσει έναν αγωγό φυσικού αερίου που να διασχίζει την Ευρώπη μέσω της Ελλάδας. Η Ελλάδα τότε θα γίνει η κύρια αρτηρία για το φυσικό αέριο που ρέει από την Ρωσία στην Ευρώπη. Οι δύο αυτές εξελίξεις θα θέσουν μακροπρόθεσμα την Ελλάδα σε πολύ καλή θέση.
Αν η Ελλάδα… πέσει έξω από το ευρώ, θα είναι δύσκολα τα πράγματα για ένα μικρό διάστημα, αφού θα υποστεί μεγάλο πληθωρισμό. Οι περισσότερες χώρες που διέρχονται από μια μεγάλη μετάβαση υποφέρουν από αυτό το φαινόμενο. Αλλά εάν η Γερμανία συνεχίζει να καθοδηγεί την Ελλάδα στον τρόπο κυβέρνησης της χώρας, οι Έλληνες δεν θα πρέπει να φοβούνται, αφού πλέον διαθέτουν ένα ζευγάρι ισχυρών φίλων (Ρωσία και Κίνα).
Αν η Ελλάδα στραφεί προς την Ανατολή, αυτό θα είναι ένα άλλο μεγάλο πλήγμα για τη Δύση. Αυτό είναι απλώς άλλο ένα σημάδι ότι η οικονομική ισχύς ρέει γρηγορότερα από τη Δύση στην Ανατολή.
Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα για τη Δύση είναι το γεγονός ότι το δολάριο δεν μπορεί να διατηρήσει το καθεστώς του αποθεματικού του. Με τον χρυσό να αποτιμώνται σε λιγότερο από 1.200 δολάρια σήμερα, η αξία του που υποτίθεται ότι υπολογίστηκε στα ταμεία των κεντρικών τραπεζών είναι μόνο δύο τρισεκατομμύρια δολάρια σε $ 3 τρισ. Αυτό ακούγεται σαν κάτι μεγάλο, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.
Ανέφερα την περασμένη εβδομάδα πως η τιμή του χρυσού θα περάσει τελικά τον δείκτη Dow, η οποία είναι επί του παρόντος στα $ 18.000 περίπου. Κάθε φορά που παίρνω μια εφημερίδα για να δω την οικονομική του ισχύ και δραστηριότητα, αυτή μετατοπίζεται προς την Ανατολή, η πρόβλεψη αυτή κινείται όλο και πιο κοντά στο να γίνει πραγματικότητα. Η ενδεχόμενη κίνηση θα είναι αρκετά βίαιη όσο και η πραγματικότητα αφού θα θέσει το τέλος της Δύσης.
πηγή
Δημοσίευση σχολίου