GuidePedia

0
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Η συνάντηση ΟΜΠΑΜΑ-ΜΑΚΡΙΣΤΑΛ έγινε στο ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ και κράτησε μισή ώρα. Αίσθηση προκάλεσε ότι ο δεύτερος αμέσως αναχώρησε , και δεν έμεινε για την διευρυμένη σύσκεψη στην οποία-όπως πριν από λίγο πληροφορήθηκα-έλαβαν μέρος οι : ΜΠΑΙΝΤΕΝ(Αντιπρόεδρος)-ΓΚΕΙΤΝΕΡ(Οικονομικών)-ΚΛΙΝΤΟΝ(Εξωτερικών)-ΓΚΕΙΤΣ(Άμυνας)-ΕΜΑΝΟΥΕΛ(Προσωπάρχης)-ΤΖΟΟΥΝΣ(Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας)-ΝΤΟΝΙΛΟΝ (Αναπληρωτής ΣΕΑ)-ΜΠΡΕΝΤΟΝ(Ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας)-ΡΑΙΣ(πρεσβευτής στον ΟΗΕ)-ΓΚΟΜΠΕΡΤ(Πληροφορίες)-ΠΑΝΕΤΑ(CIA)-ΣΤΕΙΝΜΠΕΡΓΚ(ΑΝΥΠΕΞ)-ΧΟΛΜΠΡΟΥΚ(Πρέσβης)-ΜΟΥΛΕΝ(Αρχηγός ΕΔ)-ΚΑΡΤΡΑΙΤ(Υπαρχηγός ΕΔ)-ΠΕΤΡΑΟΥΣ(ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ)-ΛΟΥΤ(ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ-ΠΑΚΙΣΤΑΝ) και με τηλεδιάσκεψη οι ΠΑΤΕΡΣΟΝ(πρεσβευτής στο ΠΑΚΙΣΤΑΝ)-ΕΙΚΕΝΜΠΕΡΥ(πρεσβευτής στο ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ).
Μου αναφέρθηκε ότι υπό λογικές συνθήκες θα έπρεπε να ήταν στους συμμετέχοντες. Ο ΜΑΚΡΙΣΤΑΛ(προσεχώς θα παρουσιάσω τι ακριβώς είπε/γιατί έχω το πλήρες κείμενο), έκανε πληθώρα ειρωνικών σχολίων για διαφόρους από τους ανωτέρω .Αν πάμε στο ΑΡΘΡΟ ΙΙ του Συντάγματος των ΗΠΑ, λογικά αποπέμπεται. Γνωρίζω ότι υπέβαλε την παραίτηση του στον ΟΜΠΑΜΑ. Τα μηνύματα ήταν γενικώς αρνητικά το τελευταίο διήμερο και έφεραν τον Στρατηγό ΠΕΤΡΑΟΥΣ για νέο Διοικητή στο ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ. Το επισημοποίησε και ο ΟΜΠΑΜΑ. Έκανε λόγο για στρατηγό που θα διατηρήσει την κινητικότητα και την πρωτοβουλία.

Υπήρχαν προβλήματα σε ότι αφορά την διαδοχή του. Κάποιοι έλεγαν ότι θα έπρεπε να αναλάβει ένας εκ των αντιστράτηγων ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ-ΚΑΛΝΤΓΟΥΕΛ που είναι στο ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ. Θεωρούνται όμως του κλίματος ΜΑΚΡΙΣΤΑΛ. Κάποιοι άλλοι προτείναν ένα εκ των κορυφαίων Στρατηγών των ΗΠΑ τον ΜΑΤΤΙΣ, αλλά ορίστηκε ήδη για Διοικητής των Πεζοναυτών. Κάποιοι άλλοι προτείναν τον ΛΟΥΤ από το Πεντάγωνο. Γνωρίζω ότι η ΧΙΛΑΡΙ και ο ΚΑΡΖΑΙ δεν ήθελαν την αλλαγή στην διοίκηση τησ ISAF. Πάντως την ΧΙΛΑΡΙ και τον ΓΚΕΙΤΣ δεν τους άσκησε κριτική στην επίμαχη συνέντευξη-συζήτηση.Όμως πηγή μου ανέφερε ότι διάδοχος του ΜΑΚΡΙΣΤΑΛ είναι ο ΠΕΤΡΑΟΥΣ που ουσιαστικά κέρδισε τον πόλεμο στο ΙΡΑΚ. Εκτιμώ ότι ήταν η πιο σωστή επιλογή.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top